Турінформ Закарпаття

Що побачити

Чим цікаве Буштино?

By Олександр Коваль

July 03, 2017

Ми досить часто проїжджаємо дорогою на Рахів, Буковель, Яремче, або у зворотному напрямку, по дорозі бачимо традиційно храми, знаємо про злиття річок Тиси та Тереблі та й все. У той же час, селище Буштино варте того, що б тут зупинитись та відвідати цікаві об’єкти.

Селище Буштино розташоване за 8 км від районного центру міста Тячів, історія згадується в документах володарів з 1373 року.

«Турінформ Закарпатт» склав власний перелік цікавих місць, пам’яток природи, культури, які варто відвідати, якщо Ви запланували екскурсію, чи тур в Карпати.

Чим цікаве Буштино та що побачити?

  1. Пам’ятник «Лісорубу», центр селища Буштино
  2. Храм св. Петра і Павла (1903 року)
  3. Каплиця Благовіщення Пресвятої Богородиці (1903 року)
  4. Парк льодовикового періоду – унікальний болотно-лісовий комплекс (Входить у рейтинг «10 природних цінностей Закарпаття»);
  5. Унікальні болотно-лісові комплекси урочищ «Дубрава», «Дуброви», «Мочар», «Мочарка» та «Дубки» (останні два є об’єктами природньо-заповідного фонду).
  6. Поле нарцисів, околиці селища Буштино, біля дубового лісу в заповідному урочищі «Дубрава». За словами науковців, долина нарцисів у околиці Буштино, як і хустське нарцисове поле, є частиною однієї екосистеми, що утворилось у післяльодовиковий період. Період цвітіння: початок травня.
  7. Місце злиття річок Тиса та Теребля
  8. Відвідати ферму осетрових риб
  9. Парк ім. Б. Хмельницького (парк-памятка садово-паркового мистецтва)
  10. Зайти на дегустацію унікального солодкого продукту: чорнослив в шоколаді. Який виготовляє шоколадна фабрика «Людмила»: чорнослив, курага, інжир, фініки, волоські горіхи (Адреса: вулиця Торгова, 3, Буштино).

Що поїсти в Буштино?

Околиці селища Буштино

Якщо Ви розглядаєте селище Буштино для відпочинку, зверніть увагу, воно вигідно розташоване поруч з іншими цікавими місцями, що добре підходять для планування активного, гастрономічного, оздоровчого відпочинку, а саме:

Як доїхати в Буштино?

До смт Буштино краще за все доїхати автомобілем, чи громадським транспортом, по трасі Н 09, Мукачево – Рогатин. Відстань від міста Мукачево складає 90 км, до міста Рахів 82 км. Або поїздами, з міста Київ, чи Львів.

До селища можна доїхати автобусами (до станції Буштино)

Міжобласні автобусні сполучення

Міжнародні автобусні сполучення:

Розклад руху пасажирських поїздів, по станції Буштино