Баклажан гриль на пюре з бриндзі та цвітної капусти – авторська гастрономія від шеф кухаря Сергія Пожара, виразний смак, нові традиції гуцульської кухні.
Гуцульська овеча бриндзя по особливому вирізняється смаком та пікантністю, що додає стравам особливу виразність, оскільки це по справжньому витриманий сир.
Автор рецептів, шеф, дослідник кулінарних традицій Карпат та Галичини, блогер і ресторатор Сергій Пожар пропонує свій рецепт використання гуцульської бриндзі, зокрема це Баклажан гриль на пюре з бриндзі та цвітної капусти.
Технологія приготування страви
Нам потрібні наступні інгредієнти:
- 3 баклажани
- 800 г цвітної капусти
- 250 г бринзи
- 1,5 л молока
- 30 г вершкового масла
- 3−4 зубчики часнику
- 10 г тим’яну
- 300 г ріпчастої цибулі
- сіль
Приготувати пюре з цвітної капусти: відварити її в молоці, злити та легко зблендувати, додати бриндзу, м’яке вершкове масло, сіль, перець та перемішати все разом.
Баклажани розрізати по довжині пополам. За допомогою кінчика ножа глибоко прорізати м’якоть хрестоподібним візерунком. Натиснути на краї половинок, щоб відкрити прорізи та добре посипати сіллю. Відкласти, розрізами вгору, на 30 хв. Нагрійте духовку до 200 °C.
Вичавіть баклажани, щоб витік солоний сік, і протріть їх сухим паперовим рушником. Змастити половинки олією. Розташуйте кожну половинку нарізаною стороною вниз на пергаменті, поклавши під неї гілочку тім’яну та пластівці часнику. Запікайте протягом 30−40 хвилин, перевіряючи готовність: баклажани мають легко протикатися сірником. Дати їм охолонути і тільки тоді зняти з паперу. Обережно перекиньте розрізаним боком догори.
Викласти баклажан на пюре із бриндзи та капусти, присмачити смаженою цибулею.
Турінформ Закарпаття, звертає вашу на те, що у місті Рахів відкрито Музей гуцульської бриндзі, де ви більше можете дізнатись ро традиції та культуру гуцулів краю, а ще побачити унікальні експозиції з елементами доповненої реальності, та замовити майстер-клас з приготування традиційних страв гуцульської кухні.
Вам також може бути цікавою пубілкацію по темі: