Дегустаційний підвал “Кельтський двір під Ловачкою”, це старовинний підвал довжиною в 45 м. розташований у підніжжі г. Ловачка, що височіє над м. Мукачево, на території агросадиби “Кельтський двір під Ловачкою”.
Цікаво, що на схилах цієї гори виноград вирощували з 14 ст., та тут досі збереглися старі кам’яні тераси. Неподалік садиби знаходилося давнє кельтське поселення – Опідум.
Гора цікава ще й тим, що в середині 50-их років тут були закладені плантації лимонів, апельсинів, мандаринів та ін. субтропічних культур, як експеремент, який проводив академік Чхеїдзе. Акліматизувався тільки чай, плантація якого знаходиться на Червоніій горі, однак понад десяток різних видів субтропічних культур таки вподобали собі місце на території агросадиби.
У відкритому грунті тут ростуть: олива європейська, лавр благородний, гранат, зізіфус, інжир, маклюра, лимон дикий (понцірус), хурма, мушмула германська, барбарис, бамбук, пальма Трахікарпус Форчуна, а також 6 видів середземноморських кіпарисів, гінго, корковий та скелястий дуб.
Власне дегустаційний підвал пропонує гостям скуштувати унікальні види фруктових паленок та настоянок, а також кількох видів вермуту приготовленого на 3 десятках трав.
Зокрема, неповторним смаком та ароматом порадують відвідувачів: черешнівка, дичківка, хурмівка, скорошівка, персикова ну і звісно закарпатська сливовиця.
Серед настоянок пропонуємо: кедрівка, яфинівка, бруснична та журавлина.
До цих напоїв подають квашені огірки та помідори, бутерброди з солониною і смальцем домашнього приготування.
Відвідувачі можуть скуштувати неповторної джерельної води з криниці, яка знаходиться у кінці підвалу.
За попереднім замовлення господарі можуть запропонувати смачні закарпатські страви. І все це відбувається у затишній атмосфері автентичного винного підвальчика.
Адреса: Закарпатська обл., м. Мукачево, вул. Підловачна 1 (підніжжя г. Ловачка)
Детальну інформацію можна отримати за телефоном.+38 050 779 77 52 Галина Миколаївна або написавши листа на e-mail: denis.klovanych@gmail.com.