Кавова екскурсія в Ужгороді була проведена вперше, авторка маршруту студентка ІІ курсу кафедри туризму УжНУ Діана Хаща розповіла про історію кави у краї, феномен закарпатської кави, кав’ярні міста, традиції споживання.
В суботу 22 грудня 2012 року з самого ранку о 8.00 від кав’ярні “Меделін”, що на площі Корятовича стартувала оригінальна тематична кавова екскурсія, – по це писав порталу “Турінформ Закарпаття” раніше.
Від “Меделіну” любителям кави запропонували прогулятися до провулку “Гірчичне зерно”, в якому можна побачити Кавову мапу Ужгорода та скуштувати, вочевидь, найдорожчу каву у світі “Kopi Luwak” (кавові зерна перед обсмаженням проходять через шлунок хижого ссавця).
Під час екскурсії любителі кави дізналися про власне закарпатські бренди кави — “Меделін” та “Корадо” та про найпопулярніші кав’ярні міста.
Маршрут супроводжувався цитуванням афоризмів відомих історичних осіб про каву та цікавими моментами з історії, які були пов’язані і з улюбленим напоєм закарпатців. Екскурсія завершилася переглядом відео, де зображено, як обсмажують та готують монодози кави на виробництві ТМ “Меделін”, а також дегустацією еспресо-преміум в однойменній кав’ярні.
За матеріалами Rionews.
Читайте також: Новини туризму Закарпаття