ТОП 5 вин Закарпаття — професійна оцінка червоних вин, експертами “Kovach Wine Tasting Team”, можливість знайти якісні вина, від локальних виробників.
Вперше, на Закарпатті, для поціновувачів закарпатських вин, з’явилась унікальна можливість, знайти якісні вина, від локальних виробників, та при цьому не переплачувати. Професійні дегустатори оберіть найкращі червоні вина, з сорту мерло.
Що потрібно знати про конкурс “ТОП 5 кращих вин Закарпаття” ?
- Конкурс “ТОП 5 кращих вин Закарпаття” від “Kovach Wine Tasting Team”, це приватна ініціатива винороба Олександра Ковача та професійного сомельє Констянтина Іови
- Конкурс розраховано виключно на любителів закарпатських вин, він не претендує на істину в останній інстанції
- Головна мета конкурсу: “Сліпа” оцінка вин Закарпаття, які є у вільному продажі, які може придбати будь хто
- Як проводиться оцінка? Оцінювання вин проводиться по карточкам OIV за 100 бальною системою. Дегустація “сліпа”, взірці подаються під номерами. Члени комісії оцінюють та порівнюють отримані бали з відповідними винами європейських виробників. Для цього серед взірців розмістимо закуплені вина в двох категоріях 80 — 150 грн та 150 — 350 грн. Відповідно до результатів дегустації, буде продемонстровано, чи вино відповідає категорії “ціна-якість”, чи можливо ціна зависока або занизька.
- Об’єктивність: Всі взірці вин для дегустації, закуплені за власні кошти, безпосередньо у виробників або в торгівельних мережах. Тобто, дегустують не те, що винороби здали на конкурс, а те, що є у вільному продажі
Для конкурсу “ТОП 5 вин Закарпаття” — професійна оцінками, із сорту Мерло, було закуплено вина в 42 виробників з території Закарпатської області. Комісія провела дегустаційну оцінку червоних сортів Мерло, Каберне Совіньон та Алібернет.
Члени експертної комісії:
- Олександр Ковач — голова комісії, член дегустаційних комісій закарпатських конкурсів, а також в Словаччині та Угорщині, діючий винороб з 26-ти річним досвідом.
- Констянтин Іова — сомельє, член АСУ, співзасновник “Kovach Wine Tasting Team”
- Олександр Пацера — сомельє, член правління АСУ, кращий сомельє України 2010
- Олексій Дуров — сомельє, член АСУ
- Наталья Пімченко — власник дегустаційного залу “Шардоне”
- Саміра Гасанова — школа сомельє Віталія Ковача, сомельє ресторану “Вілла Альфольд”
- Федір Шандор — професор, туризмознавець, член дегустаційних комісій закарпатських конкурсів, а також в Словаччині та Угорщині
- Максим Адаменко — туризмознавець, власник “Адаменко-тур”, основний гід по винним підвалам Закарпаття
Технічна підтримка:
- Катерина Міцовда — кодування і подача взірців.
- Андріана Шимко — підрахунок.
Інформація про переможців буде оприлюднена 18 лютого 2022 року, на сайті “Турінформ Закарпаття“. Слідкуйте за оновленнями.
Крафтове пиво в Ужгороді – пивоварня “Yuber”