Закарпатська кухня – насолода для гурманів. Адже місцева гастрономія зібрала-змішала-зберегла найкращі давні традиції.
Тож смакуйте «сімома чудесами Атлантиди» – продегустуйте оздоровчі настоянки за старовинними рецептами з фруктів, ягід чи могутнього кедру, а ще помічну – з хрону та чарівну – купальську. Скуштуйте сири з буйволячого молока та угорські страви з екологічно чистого м’яса свиней: «бограч-гуляш», ковбаски, мангалицю (запечене в горщику м’ясо з овочами та фруктами). А на десерт на вас очікують бурштинові річки духмяного меду, медового бальзаму, медовухи: що й не кажіть, та не відірвеш за вуха!
Тривалість: 3 дні (18 – 20 вересня)
Маршрут: Карпати – Чинадієво – Мукачево – Геча – Берегово – Четфалва – Ботар – Мукачево
Вартість: 1150 грн
1 ДЕНЬ |
|
Станція Карпати |
- Зустріч групи на залізничному вокзалі.
|
Переїзд: Карпати – Чинадієво – Мукачево – Геча |
Карпати |
- Берегвар родини Шенборнів-Бухгеймів.
Вражає своєю вишуканістю та архітектурною довершеністю. Він наче створений чарівником, що ідеально поєднав архітектурні особливості будинку та прилеглого до нього парку. Палац будували на замовлення як літню та мисливську резиденцію для відпочинку графа Фрідріха-Карла Шенборна-Бухгейма.
|
Чинадієво |
- СентМіклош – «Замок двох сердець».
(замок функціонує на добровільних пожертвах).
…Простора кімната на другому поверсі – спальня Ілони Зріні – найвідомішої особи, яка володіла цим замком. Саме тут вона таємно зустрічалася зі своїм коханим. Тут їй довелося зробити вибір: або позбутися усіх маєтків, статусу, або – свого обранця. Як ви гадаєте: який вибір вона зробила?
|
Агросадиба «Кельтський двір під Лавачкою» |
- Дегустаційний зал оздоровчих настоянок «Сім чудес Атлантиди»: хренівка, тернівка, кедрівка, дичківка, сливовиця, кизилівка, купальська, черешнівка, бруснична (100 грн/чол.).
|
Обід |
- Закарпатська кухня (факультативно 70 грн/чол.).
|
Мукачево |
«Замок Паланок» |
Мукачівський замок – визначний воєнно-архітектурний пам’ятник Середньовіччя – був збудований для охорони і контролю торгових і воєнних шляхів, що тут перетиналися. Один із цих шляхів пролягав через Верецький перевал і в сиву давнину його називали Великими руськими воротами. Біля м. Мукачева він виходив у Середньо-Дунайську низовину, з’єднуючи її зі Східною Європою. Це був один з тих історичних шляхів, яким переселялися народи. Тут проходили, витісняючи один одного, гуни, обри, готи і багато інших народів і племен.
|
«Будинок меду» |
- Медовий дегустаційний зал Перести Віктора Михайловича.
Дегустація меду та продуктів бджільництва: 4 види меду, 2 види медовухи (15-16 грудусів), бальзам (38 градусів), медовий пилок, професійна розповідь про бджільництво (60 грн/чол.). |
Поселення |
- Приватний еко-готель із затишною домашньою атмосферою і зручностями в номері.
|
Вечеря |
|
2 ДЕНЬ |
|
Сніданок |
|
Майстер-клас з приготування «Бограч-гуляша» |
«Жив-був якось бограч»… Так мали би починатися розповіді про походження всіх гуляшів і паприкашів. І це була б історія про бограч – простий казан з ручкою, що супроводжував угорців від початку їхнього шляху…
|
Переїзд: Геча – Берегово – Геча |
Берегово |
Історія розвитку Берегового |
- Площа Ференца II Ракоці
- Графський двір 1629 р
- Ресторан «Золота Пава» – панське казино Березької жупи, де збиралися та читали лекції культурні діячі та політики краю.
- Колишній Жупний суд
- Реформаторська церква 1715 р.
- Будинок культури – колишня синагога, а поряд – колишня єврейська ритуальна баня.
- Готелі Берегова ХVII-XIX ст.
|
Термальний басейн «Жайворонок» |
- У стилі «римських» купалень (100 грн/2 год/чол., шафка 20 грн).
|
Еко-готель |
Обідо-вечеря (факультативно 110 грн/чол.):
- Палинка.
- Бограч-гуляш.
- Голубці.
- Салат.
- Винна дегустація (50 грн/чол.).
|
3 ДЕНЬ |
|
Сніданок |
|
Переїзд: Геча – Ботар – Чорнотисово – Мукачево |
Ботар |
Агросадиба «Пан еко» |
Дегустація (70 грн/чол.):
- Паленка чорнична з медом.
- Ексклюзивні леквари з різних ягід, приготовлені за старовинними рецептами.
- Соки.
- Угорські м’ясні ковбаски зі свиней породи «угорська мангалиця», вирощених на еко-фермі.
|
Ферма свиней |
- «Овечі свині» породи «мангалиця», 400 голів.
- Свині цієї породи дуже гарні і на вигляд, і на смак.
- Ферма сірих рогатих корів «модьор сюрко». На Закарпаття з Угорщини завезли екзотичних корів. Вони не дають молока, але витривалі до морозів і невибагливі до їжі. Вага однієї – більше півтонни. Бик – майже 900 кілограмів. Корови упродовж року перебувають на природі, випасаються як олені та лані. На Ботарській фермі їх 75 голів.
|
Обід |
Домашня кухня (100 грн/чол.):
- Угорська страва «Чіліптал».
- М’ясо угорської мангалиці, запечене в горщику з овочами та фруктами.
- Паленка.
- Соки різні.
- Хліб.
|
Чорнотисово |
- Ферма буйволів за німецьким методом ведення виробництва.
- Знайомство з ніжними рогатими.
- Приборкання яблуками – улюбленим десертом буйволів.
- Дегустація буйволиного продукту (молоко, сири) (40 грн/чол.).
|
Мукачево |
|
Поїзд, прибуття |
- 81К Київ – Ужгород (Київ 18:35 – Карпати 8:17).
|
Поїзд, відправка |
- 99 Ужгород – Київ (Мукачево 18:17 – Київ 07:23).
- 13Л Ужгород – Київ (Мукачево 20:30 – Київ 10:04).
- 107Ш Ужгород – Одеса (Мукачево 19:47 – Одеса 12:42).
|
До вартості мандрівки входить:
- транспортне обслуговування;
- ночівля (2 ночі);
- професійні екскурсії;
- харчування (сніданки);
- страховка від ТАС;
- супровід групи.
До вартості мандрівки не входить:
- квитки на поїзд;
- вхідні квитки до замків – 28 грн/чол.;
- медова дегустація – 60 грн/чол.;
- дегустація настоянок – 100 грн/чол.;
- дегустація вин – 50 грн/чол.;
- дегустація на фермі «Пан еко» – 70 грн/чол.;
- дегустація сирів – 40 грн/чол.;
- купання в термальному басейні – 100 грн/чол.;
- додаткове харчування (обід, вечеря).
З собою мати:
- зручне взуття для екскурсій;
- засоби гігієни.
- Для купання в термальному басейні:
- купальник (плавки);
- рушник;
- гумові тапочки;
- сушка для волосся;
- особиста аптечка.
Фото з фестивалю леквару добровільно пожертвував друзяка з Мукачева, Олег Григорьев: http://grigoryev.net/
Замовити Гастрономічний тур по Закапаттю від А до Я можна за телефоном: +38 067 798 70 18, +38 099 750 11 73
Або на сайті Туроператора “Окраїна”