ресторан гелета

Турінформ Закарпаття

Що побачити

Ґелета – ресторан повільної їжі від Селиської сироварні

By Олександр Коваль

May 20, 2021

Slow Food ресторан Ґелета, це заклад харчування що змінить ваше уявлення про їжу та гастрономію Закарпаття, тут вам запропонують рецепти з локальних продуктів, що б створюють унікальне поєднання смаків.

Як повідомляє “Турінформ Закарпаття”, на сьогодні концепція ресторану “Ґелета” у Нижньому Селищі є унікальною для України, оскільки тут усе меню сформовано так, що блюда готують з продуктів, що вирощені у радіусі 150 км, та є натуральними. Засновниками виступили власник Селиської Сироварні Петро Пригара, Інна Пригара та Орест дель Соль.

В ідеї ресторану “Гелета” закладено принцип підтримки малих виробників продуктів харчування, що ще зберігають традиційне сільське господарство в гірській місцевості.

Уявіть собі, тут вам запропонують страви у основі яких 5 видів грибів, звісно тут буде суп з справжніх білих грибів. Локальна риба, м’ясо з яловчини, мікрогрін, овочі, горіхи, молочні продукти та десерти змінять ваше явлення про кухню Закарпаття.

Ресторан поки працює в тестовому режимі з 11 до 21:30 щодня. Бронювання столиків за попереднім замовленням за номером: +380675564848

Ресторан Ґелета, меню страв з локальних продуктів. Фото “Турінформ Закарпаття”.

Засновники ресторану “Ґелета” підтримують тенденцію та традицію, якої дотримувались наші дідусі та бабусі, коли вони вирощували та вживали виключно натуральну їжу, споживали локальні продукти, купуючи один у одного, що ними ж вирощувались. Більше того, під час їх вирощування, виготовлення не використовувались стимулятори росту, пестициди, гербіциди та засобів захисту. 

Ресторан Ґелета. Фото “Турінформ Закарпаття”.

Адреса ресторану Ґелета, село Нижнє Селище, Хустський район, Закарпаття. Довідка: +380675564848

Довідка: На Селиській сироварні проводять екскурсії та дегустації сиру, що виготовляється на сироварні. Раніше ми повідомляли, що минулого року там з’явивилась крамниця локальних продуктів “Селиський ракаш”. А сьогодні, вже й перший Slow Food ресторан “Ґелета”.