Slow Food ресторан Ґелета, це заклад харчування що змінить ваше уявлення про їжу та гастрономію Закарпаття, тут вам запропонують рецепти з локальних продуктів, що б створюють унікальне поєднання смаків.
Як повідомляє “Турінформ Закарпаття”, на сьогодні концепція ресторану “Ґелета” у Нижньому Селищі є унікальною для України, оскільки тут усе меню сформовано так, що блюда готують з продуктів, що вирощені у радіусі 150 км, та є натуральними. Засновниками виступили власник Селиської Сироварні Петро Пригара, Інна Пригара та Орест дель Соль.
В ідеї ресторану “Гелета” закладено принцип підтримки малих виробників продуктів харчування, що ще зберігають традиційне сільське господарство в гірській місцевості.
Уявіть собі, тут вам запропонують страви у основі яких 5 видів грибів, звісно тут буде суп з справжніх білих грибів. Локальна риба, м’ясо з яловчини, мікрогрін, овочі, горіхи, молочні продукти та десерти змінять ваше явлення про кухню Закарпаття.
Ресторан поки працює в тестовому режимі з 11 до 21:30 щодня. Бронювання столиків за попереднім замовленням за номером: +380675564848
Засновники ресторану “Ґелета” підтримують тенденцію та традицію, якої дотримувались наші дідусі та бабусі, коли вони вирощували та вживали виключно натуральну їжу, споживали локальні продукти, купуючи один у одного, що ними ж вирощувались. Більше того, під час їх вирощування, виготовлення не використовувались стимулятори росту, пестициди, гербіциди та засобів захисту.
Адреса ресторану Ґелета, село Нижнє Селище, Хустський район, Закарпаття. Довідка: +380675564848
Довідка: На Селиській сироварні проводять екскурсії та дегустації сиру, що виготовляється на сироварні. Раніше ми повідомляли, що минулого року там з’явивилась крамниця локальних продуктів “Селиський ракаш”. А сьогодні, вже й перший Slow Food ресторан “Ґелета”.