Скарби Срібної землі

Турінформ Закарпаття

Новини Закарпаття

Конкурс учнівських дослідницьких робіт «Скарби Срібної землі”

By Олександр Коваль

March 15, 2023

До уваги старшокласників, Факультет туризму та міжнародних комунікацій УжНУ запрошує вас до участі у конкурсі учнівських дослідницьких робіт «Скарби Срібної землі”.

Запрошуємо Вас взяти участь у конкурсі учнівських дослідницьких робіт «Скарби Срібної землі”» та, або у гастрономічному челенджі «Смачне Закарпаття», які відбудуться 30 березня 2023 р.

Напрямки учнівських конкурсних робіт:

  1. Унікальні туристичні місця
  2. Готельно-ресторанні особливості Закарпаття

Факультет туризму та міжнародних комунікацій започатковує конкурс учнівських дослідницьких робіт з туризму та готельно-ресторанної справи «СКАРБИ СРІБНОЇ ЗЕМЛІ» та гастрономічний челендж «СМАЧНЕ ЗАКАРПАТТЯ», для учнів 9-11 класів загальноосвітніх шкіл Закарпаття, 30 березня 2023 року.

Метою Конкурсу є залучення учнівської молоді до наукових досліджень актуальних проблем сфери гостинності, аналізу природних та історико-культурних ресурсів Закарпаття, унікальних туристичних об’єктів, презентації оригінальних страв закарпатської кухні, виявлення та підтримка обдарованих учнів.

Участь у Конкурсі сприятиме виявленню сучасної молоді зацікавленої у розвитку та популяризації туризму та рекреації в Закарпатті, кристалізації громадянсько-патріотичного самовизначення учнів через розуміння природнього, історико-культурного потенціалу Закарпаття, що є невід’ємною складовою туристичного ринку України.

Умови участі в Конкурсі

До участі в Конкурсі та/чи гастрономічному челенджі запрошуються учні 9-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів усіх типів шкіл та форм власності Закарпаття.

Напрямки пропонованих учнівських дослідницьких робіт:

  1. Унікальні туристичні місця
  2. Готельно-ресторанні особливості Закарпаття.

Конкурс і гастрономічний челендж проводиться в два етапи:

I етап (заочний) – до 25 березня 2023 р.;

II етап (онлайн) – 30 березня 2023 р.

I етап Конкурсу передбачає підготовку учнями 9-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів дослідницьких робіт. Завершені учнівські дослідження мають відображати самостійний творчо-пошуковий доробок, заснований на оригінальних джерелах.

I етап Гастрономічного челенджу передбачає підготовку учнями відеоролика. У відеоролику учні презентують авторське виконання страви закарпатської кухні та її подачу. 

ІІ етап Конкурсу передбачає: публічний захист дослідницьких робіт (до 5 хвилин), що буде відбуватися онлайн.

ІІ етап Гастрономічного челенджу передбачає: презентацію відеоролику (до 5 хвилин), що буде відбуватися онлайн.

Для участі в Конкурсі та челенджі необхідно надіслати до 25 березня 2023 р. електронний варіант дослідницької роботи та/чи відеоролик, оформлені відповідно до вимог; заявку-анкету учасника Конкурсу за адресою:

E-mail: ulyana.hanas@uzhnu.edu.ua

ІІ етап Конкурсу проводиться онлайн на платформі Google meet. Посилання на другий етап конкурсу буде повідомлено додатково.

ВИМОГИ ДО ОФОРМЛЕННЯ ДОСЛІДНИЦЬКОЇ РОБОТИ

  1. Робота має бути набрана в редакторі Word, шрифт Times New Roman – 14 пт, міжрядковий інтервал – 1,5, абзацний відступ – 1,5 см. Поля – 2 см. 
  2. Текст обсягом 12-15 сторінок. 
  3. Мова  − українська.
  4. Структура роботи: 
  1. Індекси посилань – у тексті в квадратних дужках (напр.: [2], [6, 2-4; 7, 10]; оформлення посилань згідно з правилами бібліографічного опису.
  2. Робота повинна відповідати вимогам:

 – актуальність теми дослідження; 

 – виділення нового, що вносить подана на конкурс робота;

 – основні завдання роботи;

 – виклад основного матеріалу дослідження;

 – висновки;

 – ілюстративні (джерельні) додатки;

 – список використаної літератури (необхідно розміщувати в один із таких способів: у порядку появи посилань у тексті або в алфавітному порядку прізвищ перших авторів). 

  1. При оформленні картки учасника необхідно правильно та розбірливо заповнити всі поля. Картка учасника надсилається разом із роботою. 

ВИМОГИ ДО ОФОРМЛЕННЯ ВІДЕОРОЛИКУ ДЛЯ УЧАСТІ В ГАСТРОНОМІЧНОМУ ЧЕЛЕНДЖІ «СМАЧНЕ ЗАКАРПАТТЯ»

  1. Максимальна тривалість відеоролику – 5-7 хвилин.
  2. Відеоролик може бути відзнятий будь-якими доступними для учасників засобами (за допомогою професійної або непрофесійної відеокамери, фотоапарату, мобільного телефону тощо).
  3. Використання під час зйомки та монтажу спеціальних програм та інструментів залишається на розгляд авторів.
  4. Мова озвучення – українська.
  5. На початку відеоролика вказується  назва страви, прізвище та ініціали автора й консультанта (за наявності).

Критерії оцінки відеороликів:

Учасники конкурсу та челенджу отримують сертифікати, а переможці будуть нагороджені грошовими преміями!

Контактна особа: заступник декана з наукової роботи, кандидат філософських наук, доцент кафедри туризму Уляна ХАНАС,  тел.: 0505604453. E-mail: ulyana.hanas@uzhnu.edu.ua

Яким чином прийняти участь у конкурсі?

Для участі в конкурсі та/чи гастрономічному челенджі необхідно до 25 березня 2023 р. надіслати на електронну пошту ulyana.hanas@uzhnu.edu.ua учнівську дослідницьку роботу, оформлені відповідно до вимог зазначених у Інформаційний листі.

Переможці конкурсу будуть нагороджені грошовими преміями ________________________________________________________________________ Контактна інформація: Теl., Viber +38(050)5604453 E-mail: ulyana.hanas@uzhnu.edu.ua

Факультет туризму та міжнародних комунікацій.