Турінформ Закарпаття

Новини Закарпаття

Корчма Підкова із кращою закарпатською кухнею діє в Перечині

By Олександр Коваль

July 21, 2012

Якщо ви їдете через місто Перечин, зверніть увагу на етнографічний заклад, корчму “Підкова”, що пропонує унікальні страви кухні Закарпаття.

Минулого року ресторан корчма “Підкова” отримав від Туристично-інформаційного центру Закарпаття номінацію «Краща закарпатська етногастрономія-2011».

І абсолютно виправдано: сьогодні корчма пропонує відвідувачам справді надзвичайно смачні страви закарпатської кухні в затишній атмосфері й оригінальній обстановці.

Те, що «Корчма Підкова» заслужено можна відносити у ранг «найкращих», підтверджує і місцевий знавець ресторанного бізнесу, гурман і краєзнавець Олександр Богданов. На своєму сайті test.uzhgorod пан Олександр ще 2009 року розповів про цікавий зовнішній вигляд закладу, гарне і якісне обслуговування, широкий вибір автентичних страв і їх «домашній» смак. При цьому з приємністю відзначає відносно невисоку ціну за високу якість.

Опікується рестораном Корчма Підков,а подружжя Михайла і Людмили Барників. Чоловік і дружина спільно складають меню, слідкують за тим, аби продукти для страв були свіжими, а страви – приготованими за правильною рецептурою.

Оформлена «Підкова», як і годиться, в етнічному стилі з «мисливським присмаком»: навкруги багато дерева, по стінах розвішані шкури, роги, опудала тварин, а ще – картини, рушники і сорочки, розписані тарелі. Ті ж розписані тарелі, глечики, сифони і самоварчики розкладені на полицях. Під полицями підвішені м’ясорубки, сокири, сковорідки й інше домашнє начиння. І всі ці дрібнички – вичищені дочиста й без найменшого натяку пилу.

Певно, через те, що до організації справи подружжя Барників підходять не тільки з відповідальністю, але й з любов’ю. А справа, в яку людина вкладає душу, обов’язково буде оцінена сторонніми. Недарма Олександр Богданов, час від часу «наїжджаючи» в «Підкову», й надалі продовжує рекомендувати заклад як «Обов’язковий для відвідання проїжджим туристам». А кому ж вірити, як не істинному гурману і знавцю ресторанної справи, й що найголовніше – неупередженому?

Тетяна Кашуба, Закарпаття онлайн.