Турінформ Закарпаття

Поради

Лечо – рецепт приготування

By Олександр Коваль

October 01, 2018

Лечо – блюдо угорської кухні, популярне в кулінарії Закарпаття, в основу рецепта лечо входить болгарський перець, помідори і цибуля.

Тому, ми на порталі «Турінформ Закарпаття» продовжуємо нашу рубрику улюблені страви закарпатської кухні. На цей раз подам Вам рецепт лечо на зиму. Лечо є популярним видом консервації овочів на зиму, традиційно в Закарпатті консервація лечо це можливість порадувати себе в зимовий період улюбленими овочами.

В осінній період, коли на ринках багато овочів, жителі нашої області дістають свої рецепти приготування лечо і починають цікавий процес приготування улюбленого блюда кухні Закарпаття на зиму.

Список продуктів для лечо:

Кухня Закарпаття пропонує один з рецептів приготування лечо на зиму:

Крок 1. Готуємо овочі, вибираємо стиглі і соковиті овочі, ретельно перебираємо і миємо;

Крок 2. Помідори подрібнюємо. Хтось рекомендує помідори очистити від шкірки. Для цього потримайте їх в окропі 3-4 хвилини, це полегшить процес.

Крок 3. Ріжемо цибулю півкільцями

Крок 4. Перець ріжемо соломкою. Зверніть увагу, рекомендують обов’язково очистити перець від насіння, щоб воно потім не заважало в готовій страві. Нарізати перці потрібно вздовж великими смужками. Один перець можна розділити на 4-6 частин.

Крок 5. Додаємо сіль, цукор, масло, перець чорний і запашний, лавровий лист

Крок 6. Варити овочеву суміш орієнтовно 1 годину. Після кипіння 30 хв помішуючи.

Крок 7. Свіжу зелень варто додавати в лечо за 5 хвилин до готовності. А ось сушену можна додавати відразу.

Крок 8. В кінці процесу приготування лечо слід додати оцет, розлити лечо в банки (банки 0,5 – 1 літр) і закрити гвинтовими кришками або закатати.

Готове лечо можна відразу подавати до макаронів, м’яса, риби або в якості окремої закуски.

Що цікаво? В Закарпатті настільки люблять лечо, що традиційно проводять фестиваль серед кулінарів, де відбуваються змагання, конкурси на приготування кращого лечо.

Читайте також рецепти – страви закарпатської кухні:

Підбивана фасоля 

Рецепт приготування бограч – гуляшу

Рецепт приготування баношу