З кожним подихом теплого вітерцю через вікно усе більше хочеться снідати, обідати й вечеряти надворі. Насолоджуватися природою, свіжим повітрям і гарною компанією найліпше, коли і поласувати є чим.
Підказуємо, що приготувати на пікнік, а також ділимося кількома незвичайними стравами, які порадують вас, друзів чи родину!
- Креветки на мангалі
Найскладніше завдання у приготуванні креветок на мангалі — це їх почистити від панцирів. Тому перший варіант — понадрізати панцирі, витягти кишку зі спинки, так замаринувати креветки з лимонним соком, сіллю і посмажити просто у панцирі. Так креветки виходять соковитішими, їх не можна пересушити.
Другий варіант — почистити креветки від панцирів удома, посолити, додати сік лимона (чи лайму), часник (пропущений через прес), оливкову олію, соєвий соус, трохи чорного перцю та паприки і залиште на кілька годин маринуватися. Креветки без панцирів треба смажити не довше, як 2-3 хвилини з кожного боку й одразу подавати. Можете покласти їх у тортильї або доповнити свіжим салатом.
2. Авокадо на мангалі
Розріжте авокадо на 2 половини, витягніть кісточку, але залиште шкірку. Посоліть, полийте соком лимона та оливковою олією кожну половинку авокадо. Викладайте на гриль бажану кількість та смажте на решітці шкіркою доверху приблизно 10 хв, поки плід стане м’яким. Перед подачею можна ще раз полити авокадо соком лимона. Смакуватиме і як окрема страва, і як намазанка до чипсів, лавашу, грінок.
3. Скумбрія на шампурах
Скумбрію необов’язково готувати як цілу рибину, бо можна і не дочекатися годину! Тож оберіть рибину, очистіть її та сміливо наріжте на невеликі стейки впоперек. Шматки мають бути приблизно, як і м’ясо для смаження на шампурах. Посоліть, поперчіть рибу, додайте 1 ч.л. копченої паприки, збризніть соком половини лимона, полийте оливковою олією. Залиште промаринуватися хоча б на кілька годин.
Нанизуйте шматочки на шампури, чергуючи з великими шматками цибулі. Перевертайте і знімайте, коли утвориться скоринка. Смакуватиме риба з лавашем або картоплею, приготованою на вугіллі.
4. Перці з сиром у беконі
Солодкий перець помийте, наріжте на 2 частини, витягніть насіння. Усередину покладіть начинку із улюбленого вершкового сиру, подрібненої зелені та часнику (пропустіть через прес). Кожен утворений «човник» із перцю щільно обгорніть смужкою бекону. Викладайте перці на решітку та обсмажуйте до хрумкості бекону. Така страва може слугувати закускою або гарніром до м’яса.
Куштуйте, експериментуйте та не бійтеся на перший погляд дивних рецептів, бо саме так можна відшукати нову фірмову страву для приготування на мангалі. А більше ідей та вже готової смакоти для посиденьок на природі чи вдома відшукаєте на сайті https://www.fest.delivery/.