ТОП-10 ресторацій закарпатської кухні – 2021 визначено під час форуму представників закладів де пропонують гостям страви закарпатської кухні, який пройшов 12 листопада у Нижньому Селищі, на Хустщині.
Як повідомляє Туристичний інформаційний центр “Турінформ Закарпаття” у роботі форуму представників закладів де пропонують гостям страви закарпатської кухні, прийняло участь загалом 30 представників сфери харчування, ресторанного бізнесу (присутні ресторатори або керуючі закладами харчування) з Закарпатської області.
Основна мета заходу полягає у об’єднанні зусиль сектору громадського харчування, навколо спільної справи однодумців та побудови партнерства між ними задля розвитку закарпатської гастрономії. На заході проведено обговорення сильних сторін гастрономії регіону та узгоджено подальші спільні кроки для розвитку гастротуризму Закарпаття.
Вперше, цього року самі ж представники закладів харчування голосували за ТОП-10 ресторацій закарпатської кухні – 2021. Що цікаво, правилами голосування було заборонено голосувати за свій заклад, кожен представник ресторану мав можливість проголосувати за 10 кращих закладів на його думку, виставляючи їм оцінки від 10 до 1 балу.
Як результат, 30 представників сфери харчування, ресторанного бізнесу Закарпатської області обрали список ТОП 10 рекомендованих закадів 2021 року.
«ТОП – 10 ресторацій закарпатської кухні – 2021»
за оцінками рестораторів та гастро-експертів:
- Порядний ґазда (м. Мукачево)
- Ґелета (с. Нижнє Селище)
- Гагарін та бокораш (с. Кваси)
- Винний сад (м. Мукачево)
- Кілікія (м. Ужгород)
- Вольногора (с. Лісарня)
- Підкова (м. Перечин)
- V&P (м. Хуст)
- Олд Континент (м. Ужгород)
- Chalet (с. Ганьковичі)
Очікується, що даний список буде щорічним, та визначатиме тренди, напрямки розвитку гастрономії Закарпатської області. На форумі представників закладів де пропонують гостям страви закарпатської кухні прийнято важливі рішення для розвитку сектору харчування, а саме:
- Проводити подібний форум щороку
- Щороку формувати рейтинг ТОП 10 ресторанів Закарпаття, які самі ж ресторатори рекомендують відвідати
- Рекомендація всім закладам – використовувати не менше 25% місцевих продуктів на кухні ресторану.
Джерело: Олександр Коваль, Туристичний інформаційний центр “Турінформ Закарпаття”.