Ми переконані, що Закарпаття це край для гурманів.
Але пам’ятайте, що якщо плануєте відвідати Закарпаття, можете взяти з собою одяг, котрий вільно регулюється на поясі, оскільки особливістю традиційної кухні закарпатців є величина страви, що подається. Смакуючи, чи то угорською кухнею у Берегово, румунською на Тячівщині, словацькою на Ужгородщині, гуцульською на Рахівщині у Вас неодмінно з’явиться нагода щодня обирати нові та куштувати найрізноманітніші та найкращі страви.
Які саме? Ми рекомендуємо: бограч, боб левеш, грибний суп, ягідний суп, суп пюре, банош, кнедлі, човлент, плов, токан, голубці, гурка, страви з птиці, страви з бобів, страви з свіжих та маринованих овочів, страви з картоплі, з м’яса, з риби це лише айсберг з того, що можна скуштувати в Закарпатті. Усі страви, що готуються з використанням великої кількості спецій, неодмінно стануть вам до смаку.
На десерт ми рекомендуємо обов’язково скуштуєте традиційні закарпатські кондитерські вироби: кіфлики, фанки, баники, десерти, рулети, соленики.
Скуштуйте узвар, трав’яні чаї, фруктові настоянки, вино, пиво, чисту воду.
Продегустуйте тверді та м’які сири, мед.
Десятки гастрономічних фестивалів, що проходять у Закарпатті нададуть Вам можливість скуштувати Закарпаття на смак.
Турінформ Закарпаття для Вас формує рекомендації щодо обрання кращих закладів. Ми переконані, що у всіх містах та зонах відпочинку Ви знайдете ресторани будь якого цінового рівня, де подають вишукані страви закарпатської кухні.
Олександр Коваль, Турінформ Закарпаття