Турінформ Закарпаття

Поради

Яке вино обрати влітку?

By Олександр Коваль

May 10, 2019

У теплу пору року підходити до вибору алкоголю потрібно ретельно. Міцні напої не тільки можуть зашкодити здоров’ю в спеку, а й надають занадто сильний п’янкий ефект.

Вино в цьому випадку є кращим вибором – келих легкого та освіжаючого напою прекрасно доповнить літню вечерю. Добре охолоджене вино не паморочить голову, чудово втамовує спрагу і збуджує апетит.

Подаємо Вам рекомендації від виноробів Чизай. Отже, які вина найкраще п’ються в літній сезон?

Білі вина

Легке біле вино вважається одним з кращих охолоджуючих напоїв в теплу пору року. Завдяки наявній кислотності цей благородний алкоголь відмінно втамовує спрагу. Влітку найкраще йдуть сухі вина – солодке і навіть напівсолодке набагато гірше освіжають.

Разом з алкогольними уподобаннями, з сезоном змінюються й кулінарні смаки – хочеться їсти більше фруктів, легких салатів, білої риби і морепродуктів – все це якнайраще пасує до вишуканого напою. Паста з морепродуктами або асорті сирів відмінно поєднуються з келихом білого сухого вина.

Класичним вибором можна вважати вино з білого винограду сорту Совіньйон. Винороби Чизай створили сонячний напій c моментально впізнаваним ароматом листя чорної смородини, молодих зелених ягід і фруктів. Совіньйон Чизай Limited Edition наділений тонким смаком з приємною кислинкою.

У літню спеку ідеально вгамує спрагу біле сухе вино Черсегі Chateau Chizay Special Selection. Це унікальне вино з автохтонного сорту винограду Черсегі Фюсереш має складний фруктово-пряний смак з легкою гірчинкою і тонами абрикоса та ягід.

Вишуканим доповненням до літнього вечері є сухе біле вино Трамінер Чизай Limited Edition. Його аромат з тонами пелюсток чайної троянди й неперевершений гармонійний смак подарують вам легкість і насолоду яскравою квітково-фруктової гамою вина Трамінер.

Ідеальна температура подачі білого вина влітку: 8-12 °C.

Страви під біле вино:

Рожеві вина

Рожеве сухе вино – це елегантний компроміс між насиченим червоним і ненав’язливим білим. Сьогодні рожеві вина, вироблені з червоних сортів винограду, здобули велику популярність серед шанувальників благородного напою, ставши модним трендом – особливо в літній період. Рожеве вино поєднує ягідні і цитрусові ноти в ароматі з приємним і ніжним смаком. Воно чудово втамовує спрагу і доповнює будь-який стіл – святковий, романтичний або повсякденний обідній.

Вино Розе Chateau Chizay Special Selection – це яскраве рожеве сухе вино від виноробів Чизай, вироблене з винограду червоних сортів Піно Нуар і Каберне. Освіжаючий м’який смак і чистий приємний аромат ягід прохолодного Розе якнайкраще поєднується з різноманітними закусками, тому якщо ви бажаєте влаштувати легку вечерю, це вино – для вас.

Ідеальна температура подачі рожевого вина влітку: 10-12 °C.

Страви під рожеве вино:

Червоні вина

Колись розбавлені червоні вина стародавні греки і римляни вживали як повсякденний напій замість води в будь-яку пору року. Сьогодні червоне вино вважається напоєм скоріш осіннім або зимовим, а також основою для глінтвейну. Воно відрізняється більш сильним, хмільним ефектом, ніж рожеве і біле, тому не варто зловживати червоним в спеку.

Але це зовсім не означає, що влітку немає приводу, щоб випити червоного сухого вина – головне, знати з чим. Охолоджене червоне відмінно підійде для пікніків, доповнить приготований на свіжому повітрі шашлик, стейк або дичину.

Для літнього сезону найбільш підійде відмінно збалансоване вино Мерло Чизай Limited Edition. Воно має насичений і, в той же час, ніжний та м’який смак з фруктово-пряними відтінками.

Ідеальна температура подачі червоного вина: 14-18 °C.

Страви під червоне вино:

Більше інформації про продукцію на сайті: виноробний комплекс Чизай.