Формування будзу для виготовлення гуцульської бриндзі

Турінформ Закарпаття

Новини Закарпаття

Закарпаття готує гастрономічний маршрут на основі продуктів з географічним зазначенням

By Олександр Коваль

December 26, 2024

Фахівці індустрії туризму, представники Асоціацій виробників обговорять ідею створення гастрономічного маршруту по території Закарпатської області, на основі продуктів з географічним зазначенням. 

30 грудня 2024 року заплановане проведення онлайн-наради на тему “Гастрономічний туризм Закарпаття на основі продуктів та територій з географічним зазначенням”, щодо перспектив створення унікального гастрономічного туристичного маршруту, основою якого стануть продукти з географічним зазначенням Закарпатської області: «Гуцульська овеча бриндзя», «Закарпатський мед» і «Вино Закарпаття» та ще одне географічне зазначення, над яким працюють “Вина срібної Землі”.

Це надзвичайно перспективна ініціатива, яка відкриває нові можливості для розвитку туризму, економіки та культурного іміджу громад Закарпатської області.

Участь в онлайн нараді прийматимуть:

Реалізація такого маршруту, у майбутньому, дозволить залучити візитерів та туристів, збільшити продажі місцевої продукції та створити додаткові робочі місця. Ба більше, на сьогодні, носії географічних зазначень мають доступ до інструментів фінансування від FAO, активно розвивають власні господарства, та мають доступ до навчань і консультацій для розвитку бізнесу.

Це реальна можливість не лише для підтримки виробників у Вашій громаді, але й для розбудови сильного туристичного бренду регіону.

Нарада триватиме дві години, у зручному онлайн-форматі, і дасть можливість учасникам, громадам обговорити перспективи та заявити про себе як про важливого учасника цього задуму.

Форма для реєстрації: https://forms.gle/xCx4Lqch7URWbaT98

Захід відбувається за підтримки Проєкуту ЄС «Інституційна і політична реформа дрібномасштабного сільського господарства в Україні».

Джерело: Турінформ Закарпаття.