Заправлена квасоля з капустою від дослідника правдивої закарпатської кухні Владислава Товтина, вашій увазі традиційнау страва кухні Закарпаття, яку готували майже у кожній родині – заправлену квасолю з капустою.
Турінформ Закарпаття продовжує знайомити читачів з рецептами закарпатської кухні, сьогодні про традиційні страви з квасолі та капусти. Дана традиційна страва закарпатської кухні – заправлена квасоля з капустою, поєднала основні складові локального продуктового набору осіннього сезону та дуже проста у приготуванні (набір продуктів, що б приготувати заправлену квасолю з капустою на фото).
З чого почати приготування страви?
Основою приготування страви буде наваристий бульйон з вуджених свинських ребер. Далі йде квасоля, зібрана восени з городів, корінь моркви, петрушки, можна ще додати й кольрабі. Капусту восени тільки заквасили до бочки, тому я готую зі свіжої. Та й на остаток файна домашня сметана з молока сусідської корови.
Першим ділом, треба замочити у воді квасолю, найліпше це зробити на ніч. Потім квасолю добре промити і покласти варити до горщика разом з ребрами. Додаємо туди й коріння, порізані на дрібні шматки. Коли квасоля майже зварилася, покладемо до горщика і нарізану соломкою капусту. Далі робимо запражку з борошна, або як на Закарпатті кажуть – ранташ. Я до ранташа ще й додаю солодкої червоної паприки із закарпатського села Велика Добронь. На кінець заправимо то вшистко домашньою сметаною.
Сіль і перець за смаком, добре пасує до страви сушений чебрець.
Звичайно вегетаріанці можуть приготувати таку страву, виключивши вуджене мясо. Вийде також дуже смачно.
Витрати продуктів з розрахунку на 10 порцій.
- Ребра вуджені – 1 кг
- Квасоля – 0.5 кг
- Морква -0.2 кг
- Корінь петрушки – 0.1 кг
- Капуста – 1 кг
- Сметана – 0, 4 л
- Для запражки трохи олії та столову ложку борошна.
- Сіль, перець, паприка.
- Зелена петрушка.
Автор публікації: Владислав Товтин
Ну що? Це апетитно та цікаво. Більше порад та рецептів страв кухні Закарпаття читайте у нас за посиланням нижче.