Турінформ Закарпаття

Поради

Дзяма – регіональна кухня Закарпаття

By Олександр Коваль

April 22, 2020

Дослідник правдивої закарпатської кухні Владислав Товтин у 3-й день Великодня приготував традиційну страву – дзяма, яку готували на Закарпатті з тих продуктів, які залишаються після великодньої гостини.

Дзяма – проста в приготуванні і добре справляється з наслідками надмірного споживання масної їжі та міцного алкоголю. Основою дзями є шовдарьова юха, що лишається від варіння традиційного буженого шовдаря. Цей насичений вивар заправляють сметаною і додають все, що лишається після великодньої гостини.

Нарізають залишки шовдаря і пикниці, кришать черстві шматки паски, додають зеленину і варені яйця: кожен має свій рецепт цьої культової страви. Зараз я приготував дзяму за рецептом моєї баби Ержи, з рисом та квасною капустою, яка мені дуже смакувала у дитинстві.

Дзяма по-доманинські:

Як готувати Дзяму?

Джерело: Фейсбук сторінка Владислава Товтина

Читайте також: Рецепти кухні Закарпаття