Десяток страв в основі яких є гуцульська бриндзя, майстер-класи, дегустація, сучасне бачення та кулінарю представлять на фестивалі в Рахові 8 вересня.
Як повідомляє Туристично-інформаційний центр “Турінформ Закарпаття”, у Рахові 8 вересня пройде фестиваль “Гуцульська бриндзя”, що представить кращу продукцію вівчарів, з полонинських господарств Рахівщини.
Окремою програмою, з метою популяризації гуцульської бриндзі, буде проведено майстер-клас з приготування сучасних страв з бриндзею, за назвою “Вишукано по-гуцульськи” від відомого бренд-шефа зі Львова Сергія Пожара.
На майстер-класі, бренд-шеф представить нове, модерне бачення приготування страв з гуцульською бриндзею шляхом її поєднання з продуктами не притаманними для регіону.
Сергій Пожар, для гостей одного з найпопулярніших фестивалів Закарпаття приготує нетрадиційні страви за рецептами створеними ексклюзивно для фестивалю-ярмарку ,,Гуцульська бриндзя”. Крок за кроком із звичайних інгредієнтів народжуватимуться справжні кулінарні шедеври, гідні бути представленими у найкращих ресторанах світу. Відтак, кожен гість зможе спробувати приготувати вподобану ним страву вдома.
Метою проведення заходу, є промоція бриндзі не тільки як продукту для приготування традиційних страв карпатської кухні, але і як продукту для приготування ресторанних страв.
Захід пройде за підтримки проекту ЄС ,,Розвиток системи географічних зазначень в Україні”.
Дата проведення: 8 вересня 2019 року
Місце проведення: парк ,,Буркут”, біля стенду Асоціації виробників традиційних карпатських високогірних сирів Час проведення: 13.00 год.
Даний фестиваль, за рейтингом Туристично інформаційного центру “Турінформ Закарпаття”, входить у перелік – рекомендовані гастрономічні фестивалі Закарпаття.