Тим хто планує літній відпочинок на Рахівщині, рекомендуємо відвідати полонинські господарства, поспілкуватись з вівчарями та дізнатись, як виготовляють традиційний овечий сир – гуцульська бриндзя.
З чого складається тур? Та чому гуцульська бриндзя?
- Екскурсія розпочинається у місті Рахів та триває весь день. Адже це виїзд на полонину
- Вона включає спостереження за доїнням овець, магією виготовлення сиру та вурди.
- Туристи мають змогу намилуватися чудовими краєвидами, послухати спів пташок, спробувати подоїти овечок та взяти участь у виготовленні вурди.
- Звісно, можна та треба скуштування кулеші з бриндзею, приправленої димком, що викликає особливе задоволення, яке співмірне з мішленівськими стравами;
- Доїзд на полонину здійснюється позашляховиками, тому беріть з собою відповідний одяг.
Рекомендуємо Вам відвідати Рахів у перший тиждень вересня, саме тоді пройде найвідоміший фествиаль – гуцульська бриндзя.
Що треба знати про гуцульську бриндзю:
- Для виробництва сиру, використовують високогірне випасання овець на полонинах – 700 м. над рівнем моря і вище;
- Обовязковим є дотримання традиційної технології виробництва бриндзі, як і декілька останні століття;
- Для виробництва гуцульської бриндзі використовують не більше 80% овечого молока;
- Гуцульська бриндзя це не просто сир, який можна їсти на сніданок чи під вино. Вона виконує роль спеції — місцеві додають її до кулеші, печеної картоплі, тому вона повинна бути солона, гостра.
Запис на екскурсію по телефону: +38 (097) 182-52-49, +38 (063) 866-98-76.