Тур – гуцульська бриндзя, полонини та вівчарство Рахівщини

  • 0 Людей вподобало
  • 5,237

Тим хто планує літній відпочинок на Рахівщині, рекомендуємо відвідати полонинські господарства, поспілкуватись з вівчарями та дізнатись, як виготовляють традиційний овечий сир – гуцульська бриндзя.

З чого складається тур? Та чому гуцульська бриндзя?

  • Екскурсія розпочинається у місті Рахів та триває весь день. Адже це виїзд на полонину
  • Вона включає спостереження за доїнням овець, магією виготовлення сиру та вурди.
  • Туристи мають змогу намилуватися чудовими краєвидами, послухати спів пташок, спробувати подоїти овечок та взяти участь у виготовленні вурди.
  • Звісно, можна та треба скуштування кулеші з бриндзею, приправленої  димком, що викликає особливе задоволення, яке співмірне з мішленівськими стравами;
  • Доїзд на полонину здійснюється позашляховиками, тому беріть з собою відповідний одяг.

Гуцульська бриндзяРекомендуємо Вам відвідати Рахів у перший тиждень вересня, саме тоді пройде найвідоміший фествиаль – гуцульська бриндзя.

Що треба знати  про гуцульську бриндзю:

  • Для виробництва сиру, використовують високогірне випасання овець на полонинах – 700 м. над рівнем моря і вище;
  • Обовязковим є дотримання традиційної технології виробництва бриндзі, як і декілька останні століття;
  • Для виробництва гуцульської бриндзі  використовують не більше 80% овечого молока;
  • Гуцульська бриндзя це не просто сир, який можна їсти на сніданок чи під вино. Вона виконує роль спеції — місцеві додають її до кулеші, печеної картоплі, тому вона повинна бути солона, гостра.

Запис на екскурсію по телефону:  +38 (097) 182-52-49, +38 (063) 866-98-76.