Грибна юшка

Турінформ Закарпаття

Поради

Грибна юшка – рецепт приготування

By Олександр Коваль

October 04, 2022

Грибна юшка – популярна страва кухні жителів Карпат з сухих білих грибів, подаємо рецепт приготування, який використовують жителі регіону.

Грибна юшка – перша страва жителів гір з білих грибів

Білі гриби надзвичайно популярні серед жителів Закарпаття та українських Карпат. Грибний суп, з висушених білих грибів, репет якого ми подаємо, це дуже ситна та калорійна страва, наповнена ароматом грибів. А коли юшка з білих грибів вариться, далеко за межами кухні чути цей аромат.

Білий гриб, за своїми розмірами є найбільшим, серед грибів, що ростуть в Карпатах. В залежності від пори року, загальна вага гриба може досягати 1-2 кг. Гриби в Карпатах ростуть скрізь, у осінній період по гірським стежкам, не залежно від їх складності можна зустріти тих, хто любить збирати грибами. Особливо багато на гриби букові ліси Закарпаття.

Кожна господиня, що готує юшку з білого гриба, має свій рецепт. У закладах харчування вам можуть подати свій варіант, який теж буде відрізнятись. Юшка грибна, це дуже ароматна страва, рекомендована до вживання.

Як можна приготувати суп з сушених білих грибів?

Подаємо вам рецепт юшки, супу з білого сушеного гриба, який можна приготувати без картоплі. Саме такий суп готували з давніх часів жителі Карпат, ще до появи у регіоні картоплі. Цей суп, або як тут кажуть юшку, можна назвати традиційною кухнею бойків, гуцулів, лемків та інших народностей, що жили по різні сторони Карпат.

Для приготування юшки, у об’ємі 3 літри, нам буде потрібно:

Технологія приготування грибної юшки:

Що цікаво? 

Туристичний путівник “Турінформ Закарпаття” рекомендує, під час вашого візиту та відпочинку в Закарпатті скуштувати суп, юшку з сушеного білого гриба. Та придбати собі сухих грибів, що б приготувати вдома цей смачний делікатес.