фото Владислав Товтин

Турінформ Закарпаття

Поради

Грибова мачанка – регіональна кухня

By Олександр Коваль

March 30, 2020

Грибова мачанка – традиційна пісна страва, що рекомендується для вживання у Великий Піст, та є популярною в регіоні, та входить у поняття закарпатська кухня.

Сьогодні це буде грибова мачанка, страва популярна серед руснаків Східної Словаччини. Дуже проста страва, основою якої є місцеві продукти, що добре зберігаються через зиму: сушені гриби та розсіл з квашеної капусти. Таку страву готують і другий час року, але тоді додають пражену солонину і сметану. У мене вийшов більш аскетичний, пісний варіант.

Мачанка грибова зі Шарішу:

Автор: Владислав Товтин

Пояснення окремих слів, які вживають жителі Карпат:

Вам також буде цікаво інформація від “Турінформ Закарпаття”: