Глінтвейн – напій з прянощами та спеціями, що зігріває та підіймає настрій. Приготувати глінтвейн в домашніх умовах надзвичайно просто, то ж читайте та запрошуйте друзів.
Гаряче вино, глінтвейн – це вино з прянощами та спеціями, доведене до певної температури, смачний та цікавий напій, що незамінний у холодний період року.
Що цікаво: існують різні назви цього напою, так англійська назва – mulled wine, німецька – Glühwein. Для жителів Закарпаття це особливий напій, адже Закарпаття це виноградний край, де особлива культура виноградарства та виноробства. Традиційно в зимовий період, в багатьох ресторанах, кав’ярнях Вам запропонують глінтвейн, за власними рецептами приготування.
Приготувати глінтвейн вдома можна як для себе так і для друзів. То ж цей напій популярний спосіб гарно провести час в компанії. Дехто вважає, що глінтвейн це чудовий спосіб позбавити себе не лише від поганого самопочуття, хандри, але й від хвороб. Глінтвейн в домашніх умовах готують, як засіб від простуди, додаючи дольку апельсину для посилення ефекту. Факт, що глінтвейн в домашніх умовах порівнюють з магічними лікувальними секретами, адже вино не кипить, то ж усі корисні властивості вина зберігаються.
Спитаєте як зробити глінтвейн? Подаємо Вам класичний рецепт глінтвейну.
Отже, класичний рецепт приготування глінтвейну передбачає приготування напою на основі червоно вина, в ідеалі сорту бордо. Саме воно у середньовіччі, в країнах центральної та північної Європи подавалось, як головний різдвяний напій на ринках, зимових святкувань під відкритим небом.
У ті часи, сухе червоне вино наповнювали ароматними пряними компонентами, приправами та спеціями з країн Азії. Спочатку це був різновид імбиру, пізніше його замінили паличками кориці, додавали коробочки кардамону, гвоздику, бадьян, ароматний перець, апельсинові шкірки, з додаванням підсолоджуючи компонентів – меду, цукру.
Головним принципом приготування глінтвейну є той факт, що варити глінтвейн потрібно повільно, на вогні, але пам’ятайте, що гаряче вино не можна в жодному разі доводити до кипіння.
Інгредієнти для приготування глінтвейну на 8 порцій
- Червоне вино ¾ л
- Вода ¾ л
- Яблуко 2 штуки
- Апельсині 2 штуки
- Мед 200 г
- Кориця по смаку
- Гвоздика по смаку
- Аніс (бадьян) по смаку
- Кардамон по смаку
- Мускатний горіх по смаку
- Імбир по смаку
- Каркаде 1 столова ложка
- Чорний чай
Покрокова інструкція для приготування глінтвейну (час приготування 20 хв)
- Залити воду в каструлю і довести до кипіння.
- Всипати чай і спеції. Використовувати потрібно не мелені спеції, інакше глінтвейн вийде каламутним.
- Залити вино, додати нарізані фрукти та мед
- Варити глінтвейн потрібно повільно на вогні, але в жодному разі не можна доводити гаряче вино до кипіння. Тому треба вчасно зняти з вогню.
- Додайте в гаряче вино спеції за смаком
Порада від гурманів: подавайте глінтвейн гостям лише гарячим з імбирними пряниками.
Корисна інформація від “Турінформ Закарпаття”:
Додайте коментар
You must be logged in to post a comment.