Ріплянка

Турінформ Закарпаття

Відпочинок

Що скуштувати на Синевирі? Ріплянку, токан та банош

By Олександр Коваль

April 14, 2024

Коли ви відвідуєте чарівні Карпати, оберіть територію НПП Синевир для візиту, де однією з найприємніших та незабутніх частин вашої подорожі буде смакування місцевих страв.

Що скуштувати на Синевирі? Ріплянка, токан та банош

Кухня горян, а саме так себе ідентифікують жителі гір, що живуть поруч озером Синевир, вражає своєю неповторністю та багатством смаків, сьогодні це традиційна кухня Закарпаття, що займає особливе місце в гастрономічних подорожах. А в Національному природному парку Синевир ви знайдете справжніх гастрономічних скарбів.

Ось декілька обов’язкових страв, які вам варто спробувати під час вашого відпочинку у цьому чарівному куточку Карпат, це: банош, токан та ріплянка.

Чим відрізняється банош, токан та ріплянка?

На фото: страва ріплянка, джерело Комунальний заклад «Обласний організаційно-методичний центр культури» Закарпатської обласної ради.

Вам буде також цікаво прочитати по темі:

ТОП 10 страв закарпатської кухні від Турінформ.

Рецепти страв кухні Закарпаття.