Селиська сироварня

  • 0 Людей вподобало
  • 6,480

Селиська сироварня – унікальний соціальний проект, виробництво та візитна картка села Нижнє Селище, що на території Хустського району, Закарпаття.

Аби відкрити її, нинішній директор Петро Пригара спеціально влаштовувався на стажування до швейцарських сироварів. Відвідувачам, сироварня пропонує ознайомчу екскурсію по виробництву, з демонстрацією технології виробництва сиру.

Як тут роблять сир?

  • Сировар відбирає молоко, перевіряючи його жирність. Молоко охолоджується, сепарується, пастеризується та кисне. Потім подрібнене молочне зерно заливають у спеціальні форми.
  • Селиська сироварня дотримується натуральності у виробництві сиру, саме тому головки сиру тут нічим не покривають, його лише витримують у сольовій купелі, а потім дають дозріти у підвалі.
  • Залежно від віку, Селиська сироварня виготовляє наступні сорти сиру «Селиський», «Хуст» та «Нарцис».
  • Також у крамниці сироварні можна придбати сир з овечого молока: Традиційна Бринза Хустщини
  • Дегустація триває 30-40 хв, в залежності від програми групи та можливостей сироварні (зверніть увагу, що сироварня, це діюче виробництво, де щоденно роблять сир).

Як потрапити на екскурсію та дегустацію сиру?

  • Екскурсію з дегустацією сира можна замовити за телефоном +380673865109 (це обов’язкова умова)
  • Вартість екскурсії та дегустації сиру: 200 грн/дорослі, 170 грн/діти.
  • Екскурсії відбуваються тільки за попереднім записом.

Часті запитання, які виникають у гостей

Як та де замовити сир, який виготовляє Селиська сироварня?

Це можна зробити безпосередньо на території, у крамниці “Селиський Ракаш”, або у інтернет крамниці селиської сироварні інтернет-крамницю. Доставка сиру відбувається через Нову Пошту.

Яким є мінімальне замовлення?

Ви можете обрати з крамниці будь який продукт, та отримаєте на пошті. Зверніть увагу, при замовленні на суму від 1 тис грн, доставка для вас буде безкоштовна.

Як зберігати сир?

Якщо ви придбали сир, то зберігайте його у холодильнику. Оптимальна температура +5°C- +7°C. Заморожувати сир не можна. Якщо ви відрізали шматок сиру, то залишок запакуйте у папір чи харчову фольгу, пергамент, харчову плівку, або просто помістіть у контейнер для продуктів. Важливо, що б сир не втрачав вологість.

Найпопулярніша крафтова сироварня України

Виготовляє сир, з коров'ячого молока, різної витримки за швейцарською технологією

Селиська сироварня підтримує малих виробників якісного молока, що дотримуються традиційних умов господарювання – вільний випас корів, якісне харчування, догляд. Діяльність сироварні спрямована на пропаганду та популяризацію сімейного локального виробництва. Це реміснича, крафтова сироварня, що працює з 1994 року.

Деталі

Сир селиський:
коров'ячий сир, дегустація сиру, сирна тарілка селиська сироварня Селиська сироварня
Дегустація:
селиська сироварня дегустація, делікатеси
Рекомендовано:
твердий сир, м'який сир, бринза
Для кого:
туристи, фахівці, експерти, родини та діти, гурмани