Ужгородський замок – ТОП 10 цінностей та унікальностей
Хранитель історії території сучасного Закарпаття, яка навіть сьогодні залишається мало дослідженою, але тим не менше, тут є унікальні знахідки та факти, про яку Вам варто знати.
Побачити в Закарпатті – скам’янілий тунець віком 33 млн роки
Скам’янілий тунець – єдиний у світі відбиток риби тунця з доісторичних часів ви можете побачити в Ужгороді. Читайте де саме побачити.
Долину нарцисів закривають на період масового цвітіння
“Турінформ Закарпаття” повідомляє, що у період масового цвітіння нарцисів, через карантин закриють одну з найпопулярніших локацій, яку щороку відвідують десятки тисяч гостей.
Перша у світі міжародна онлайн екскурсія “Міні – скульптури наживо”
Маленькі розміри мають значення та не заважають їм відігравати гігантську роль в єднанні людей і регіонів світу. Впереше міні-скульптурки з різних країн світу будуть наживо, найближчі тижні.
Дзяма – регіональна кухня Закарпаття
Рецепт приготування страви – дзяма, проста в приготуванні і добре справляється з наслідками надмірного споживання масної їжі та міцного алкоголю, основою є шовдарьова юха.
Не скасовуй відпочинок в Закарпатті, зміни термін
Туристично – Інформаційний центр “Турінформ Закарпаття” звертається до усіх, хто планував свою літню відпустку в Закарпаті підтримати підприємства галузі туризму Закарпаття та не скасовувати її, а просто змінити терміни.
Пам’ять про жертв Голокосту – село Білки
За період німецької окупації на Закарпатті в концтаборах загинули 1720 мирних жителів Білок, із яких тисяча євреїв. Ці дані були оприлюднені музеєм «Яд Вашем».
Віртуальна екскурсія – сакури Закарпаття
Приєднуйтесь. Все що ви хотіли почути та побачити про сакури Закарпаття за годину, віртуальна екскурсія про сакури Ужгорода, Мукачево, Виноградова та Сваляви.
Ґаламбиць – регіональна кухня Закарпаття
Коли говорять про закарпатські страви з кукурудзи (киндериця, тингериця, мелай ітд), то в першу чергу згадують таку страву як банош, але більш поширеним в Закарпатті є токан.
Закарпатські галушки – регіональна кухня
Закарпатські галушки є стравою нічим не гіршою, за славетну італійську пасту. Головне для приготування взяти файну білу муку, добре вимісити тісто і тонко розкатати качулков.