В Ужгороді, де історія переплітається з гастрономічними традиціями, нова крамниця “Cake to go” відкрила двері до світу безмежного задоволення та солодких емоцій.
Її відкрила талановитий кондитер Анастасія Дацьо, яка не просто створює десерти, а творить справжні шедеври, її вироби обіцяють привнести чарівність у ваші смакові рецептори та розкрити справжню красу кондитерського мистецтва.
Крамниця-кондитерська Cake to go в Ужгороді
Туристичний інформаційний центр “Турінформ Закарпаття” знайомить вас з кондитером Анастасією Дацьо, що відкрила нову крамницю-кондитерську “Cake to go” в Ужгороді.
Турінформ Закарпаття: “Як виникла ідея розпочати кондитерську діяльність, коли це сталось, та відкрити власну кондитерську?”
- Я завжди цікавилася випічкою та приготуванням їжі, з років 12 готувала не складні десерти на різні свята. На 2 курсі я навчалася за обміном у Польщі, і у вільний від пар час полюбляла заходити у кав’ярню, де було безліч різних тістечок, хоча насправді я солодке не люблю, але в тій кав’ярні я часто брала якийсь десерт, щоб розібрати смакові прошарки. В той момент я зрозуміла, що хочу розвивати себе у сфері обслуговування.
- Після повернення додому, я почала проходити різні курси з кондитерського мистецтва, але навчаючись одночасно на декількох факультетах не мала можливість швидко розвиватися у своїй справі.
- З початком карантину в мене з’явилося багато вільного часу і я купувала різні курси та вдосконалювала свої навички. Пропрацювавши в різних закладах Ужгорода, я вирішила для себе розпочати свою власну кондитерську справу. У 2021 я звільнилася зі свого останнього місця роботи, і через декілька днів поїхала у Францію, і саме там побачила кондитерську крамницю, в яку неможливо було закохатися. Звідти і виникла ідея солодкої крамниці.
Турінформ Закарпаття: “Звідки берете ідеї та натхнення для своїх виробів?”
Ідеї та натхнення для своїх виробів отримую через:
- Постійне занурення у книги та журнали, надзвичайно люблю паперові видання, з яких можна черпати класні ідеї;
- Навчання з професійних курсів, зазвичай проходжу їх онлайн, оскільки формат живих курсів мені не зовсім подобається;
- Комунікації з тих же соціальних мереж. Слідкую за кондитерами із Франції, Іспанії, Кореї. Знання іноземних мов дозволяє мені читати та розуміти деталі. Це важливо, щоб була змога порівняти рівень та типаж тістечок.
Турінформ Закарпаття: “Де ви навчалися, у тому числі мистецтву кондитерства і як це вплинуло на ваш стиль?”
- На жаль, поки диплому кондитера в мене не має, але є ступінь бакалавра із готельно-ресторанної справи та ступінь магістра із туризму УжНУ.
- Навчаючись на цих спеціальностях змогла відкрити для себе багато нюансів. Кондитерському мистецтву я навчалася у різних українських кондитерів. Також декілька років тому брала участь у марафонах, який організовувала українська кондитерка з Харкова. У цьому марафоні брали участь кондитери з різних країн світу.
Турінформ Закарпаття: “З якими викликами ви зіткнулись, відкриваючи свою крамницю?”
- Найбільший виклик був знайти приміщення в центрі Ужгорода. Переглядала безліч варіантів, але щоразу була невдача. Приміщення були або завеликі, або замалі, або просто не підходили під моє уявлення, як мала виглядати крамниця.
Турінформ Закарпаття: “Які продукти ви вважаєте своїми улюбленими для використання в кондитерській діяльності?”
- Найчастіше працюю із фруктами, шоколадом, крем-сиром та вершками. Також люблю поєднувати цікаві смаки. Додавати до десертів сир камамбер, рокфор, пармезан, чи пряні трави, як то розмарин або базилік, у деякі вироби додаю перець чилі, сичуанський перець, боби тонка.
- Це все для того, що б зробити десерти ще цікавіші для споживача та посилити його гастрономічний досвід.
Турінформ Закарпаття: “Хто є вашими основними клієнтами і як ви взаємодієте з ними?”
- Коли лише почала займатися кондитерством, то основними клієнтами були друзі, які хотіли підтримати. Згодом зявлялися нові клієнти.
- Після повномасштабного вторгнення з’явилися клієнти з інших міст України, які вимушено переїхали до Ужгорода. Часто постійні клієнти дегустують мої нові розробки, щоб я могла дізнатися їхню суб’єктивну думку. Також часто роблю знижки постійним клієнтам.
Турінформ Закарпаття: “Які особливі допоміжні фактори чи ресурси сприяють успіху вашій діяльності?”
- Самовдосконалення та розвиток, накопичення досвіду. А ще, допомагає гармонія смаків, вміння бачити красу в дрібницях та безмежна любов до своєї справи. В кожний новий десерт вкладаю частинку свого серця, що робить його не тільки смачними, але і неповторним.
Турінформ Закарпаття: “Що ви рекомендуєте зі свого асортименту туристам, гостям міста?”
- Із свого асортименту рекомендую корпусні десерти ручної роботи, які є у вигляді фруктів, горіхів, сирів, ковбаси та яйця. Тарталетки, мусові торти та торт “Ягідна насолода”, який є моїм фірмовим тортом.
- У крамниці-кондитерській “Cake to go” кожен десерт обов’язково створить неповторний настрій і залишить вам незабутні враження.
Турінформ Закарпаття: “В чому ваша унікальність та чому обов’язково слід до вас завітати?”
- Моя унікальність в тому, що наразі в Ужгороді більше ніде нема корпусних десертів, плюс ще ніде не зустрічала саме формат крамниці-кондитерської. У крамниці кожен зможе знайти щось для себе. То ж прогулюючись у центрі міста Ужгорода, жителі та гості міста зможуть скуштувати щось нове для себе у крамниці-кондитерській “Cake to go”.
Де знаходиться крамниця “Cake to go” в Ужгороді?
- Адреса: вул. Фединця 12, провулок Гірчичне зерно
- Телефон для довідок та замовлень: +380662083933
Приєднуйтесь у соціальних медіа:
- Соц медіа: Facebook Anastasiya Datso
- Instagram: datcakesforyou