ТОП – 10 закарпатських пивоварень Закарпаття, що розвивають культуру пивоваріння та споживання пивної продукції, яку виробляють у певних географічних місцевостях.
Пивний туризм Закарпаття — це спеціалізований вид туризму, що має на меті дегустацію, споживання, купівлю пива безпосередньо у виробника (на пивоварні, у спеціалізованому магазині, дегустаційному залі, ярмаркові чи фестивалі).
ТОП – 10 закарпатських пивоварень Закарпаття
1. «Fichte’nbrewery», с.Коритняни
Крафтове пиво – це різнобарв’я смаків, шквал емоцій і вибух смакових рецепторів.
2. «Кіблер», с.Вишково
Живе пиво « Кіблер» готується дотепер за класичною технологією. Смак хмільного напою дає заряд енергії , знімає напругу і збуджує бажання скуштувати ще! Секрет прекрасного смаку пива полягає у використанні лише натуральних інгредієнтів. http://publo.com.ua
3. Гуцульська броварня «Ципа», с. Кваси
4. Карпатська пивоварня «Джон Гашпар», м.Берегово
“JOHN GASPAR”зараз готується на сучасних потужностях заводу “Карпатська пивоварня”, побудованого в 1997 році. Пивовари дотримуються традиції та готують продукт європейської якості.
Торгову марку “Джон Гашпар”, саме так називають це пиво на батьківщині, вигадали два товариша, Янош і Гашпар, в один спекотний день. Тамуючи спрагу джерельною водою, яка є головним багатством Берегівщини, вони уявили, як було б добре зварити з неї пиво. Натхненні ідеєю, друзі обговорили її зі своїми дружинами і, отримавши благословення, розпочали виготовлення пива.
На знак подяки своїм дружинам, вони створили рецепт пива, яке обов’язково сподобається жінкам. Для цього вони взяли карамельний солод, м’яку джерельну воду і хміль зі свіжими відтінками в ароматі, який дає мінімальну гіркоту. Чоловіки поважають Гашпара за багатий аромат і насичений смак. А також, за те, що він готується відповідно до 500-річного закона про чистоту пива – в його складі є тільки ячмінь, хміль і вода. https://www.facebook.com/johngasparberegovo/
5. «Графське», м.Мукачево
«Графська пивоварня» існує з 2014 року. За цей час ми винайшли найсмачніші рецепти пива. Графське пиво – це пиво виключно верхнього бродіння (це перший і найдревніший спосіб). Наше пиво ми варимо лише з німецького хмелю, солоду та бельгійських дріжджів. Воно не фільтроване і не пастеризоване. https://www.poryadniygazda.com/vurobnuctvo/vurobnuctvo-puva/
6. «Унгвайзер», м..Ужгород
«Унгвайзер» – єдиний заклад в Ужгороді, який пропонує «танкове» крафтове пиво під власною торговою маркою «Ungweiser». До послуг пивних гурманів чотири базові сорти: світле, пшеничне, багряне та темне. Живе пиво – головна родзинка пивоварні-пабу – це те, що обов’язково потрібно спробувати!. http://www.ungweiser.com.ua
7.«Севлюшська пивниця», м.Виноградово
Невеличка угочанська пивоварня, яка пропонує неповторний набір смаків. Розташована у місті Виноградів. Тут для гурманів є достатньо великий вибір крафтового пива. https://ru-ru.facebook.com/pivnitsa/
8. Пивоварня “Yuber”, Ужгород
Пиво вариться на місці з високоякісної сировини. Виробнича потужність від 100 тис літрів пива на рік. Гості пивоварні мають змогу побачити цей процес прямо з дегустаційного залу.
На пивоварні «Yuber» здійснюється електронний облік пива, що потрапляє на крани. Фішка пивоварні «Yuber» – крафтове пиво подається напряму з ємностей де пиво настоюється, згідно технології, та які розташовані у камері охолодження, через пивопроводи! До кранів що поділені на сорти: Magnum IPA, Brown Bear, LB и Stout. https://www.hotel-praha.com.ua/pub-yuber/
9. «Загатська пивоварня», с.Загаття
Для варіння хорошого пива окрім якісно солоду та закваски потрібна хороша вода. Після тривалих досліджень було вирішено, що найкраще для пива підходить джерельна вода на закарпатській Верховині.
Додайте коментар
You must be logged in to post a comment.