Запрошуємо вас до Угорської України, новорічне гастрономічне казкове дійство відбудеться вздовж кордону з Євросоюзом.
4 дні (31.12 – 03.01), 1475 грн./чол.
Карпати – Мукачево – Косонь – Четфалва – Берегово – Великі Береги – Виноградово – Ботар – Чорнотисово – Ужгород – Мукачево
План подорожі
Родзинкою подорожі стане Її Величність Угорська кухня! Обіцяємо домашню дружню атмосферу зустрічі Нового року за традиціями і звичаями угорців. Ви зможете насолодитися автентичною кухнею і домашнім вином. В архітектурній програмі: замкова архітектура Закарпаття, дерев’яна готика, музей архітектури та побуту, віденська сецесія, маленька Прага (чеський квартал Хуста). Атмосферу відпочинку і свята доповнять чудові гірські пейзажі.
Новорічна програма за учаcтю Угорського фолькльорного колективу.
Проживання в садибах «зеленого туризму» с. Четфалва (знаменита фестивалями голубців, кухарів і уроками чардаша – угорського національного танцю).
Перлини архітектури Закарпаття (замкова дерев’яна готика).
Кулінарні майстер-класи.
Автентичні страви угорської, чеської, закарпатської кухонь.
Дегустація вин, настоянок, варення, угорських ковбасок.
Чисте гірське повітря.
1 день 31.12
Зустріч групи на залізничному вокзалі
8:07 – станція «Карпати»
Трансфер: Карпати – Мукачево – Косонь – село Берегівського району
Карпати
Мисливський замок родини Шенборнів-Бухгеймів
Є в Закарпатті одне місце, яке асоціюється зі старою Австро-Угорщиною. Навколо замку розкішний парк, в якому понад 40 видів рослин, серед яких: самшит, катальпа, канадська ялина, японська вишня, рожевий бук та інші.
Агросадиба «Кельтський двір під Ловачкою»
Дегустація фруктових настоянок, паленки, вермутів.
Придбання настоянок, ціна від 50 – 200 грн/пляшка.
Біля підніжжя гори Ловачка розташована садиба «Кельтський двір» з дегустаційною залою в підвалі глибиною 45 метрів. Назва обрана не випадково, адже неподалік розташовувалося древнє кельтське поселення. Ексклюзивні (домашній «елі» – кельтський, імбирний і кукурудзяний), джин, шнапс, граппа, ракка, сидр та ін.
Мукачево
Замок «Паланок»
Посеред широкої рівнини, якою є долина річки Латориці, в південно-західній частині Мукачева, самотньо височіє гора. Верхівку гори вінчають башти замку.
Обід
Закарпатська кухня:
- дзяма (м’ясний бульйон, заправлений сметаною)
- подовий хліб на дровах (білий)
- з висівками (чорний)
- лоці (м’ясо)
- рис
- мариновані овочі
- компот
Косонь
- Термальний басейн
- «Кожного Нового року ми з друзями ходимо в баню…»
Послення
- Готель «зеленого туризму»
Приватний еко-готель із затишною домашньою атмосферою.
Перекуска
Угорська кухня:
- лангош (угорська пампушка з сиром і лекваром)
- леквар (сливове повидло на Закарпатті традиційно варять в спеціальному чані «ушт» на відкритому вогні без додавання цукру, процес приготування займає 12-14 годин)
- Дегустація домашніх настоянок
22:30 – 01:00
Святкування Нового року-2015
Святкова вечеря
Новорічна програма (жива музика, угорський фольклор, народні танці)
2 день 01.01
Сніданок в садибі
Угорські страви (факультативно 40 грн/чол.):
«папрікашка» (бекон по-угорськи з паприкою) з хлібом
коргельлевеш-суп після похмілля
чай, кава
В угорській кухні цю страву готують саме на Новий рік. Це м’ясний і кістковий навар з кислою капустою і домашньою ковбасою, який заправляють борошном і сметаною, кислуватий на смак, дуже смакує після випивки. Слово «коргель» означає «п’яниця», що в перекладі звучить як «суп п’яниці»
Переїзд: Садиба – Четфалва – Берегово – Великі Береги – Садиба
Берегово
(угор. Beregszasz)
Історія Берегівщини (тисячолітня історія Берегівського району).
Площа Ференца II Ракоці.
Графський двір 1629 р.
Ресторан «Золота Пава», колишнє панське казино
(у правилах казино зазначалося, що відвідувачам необхідно поводитися пристойно, не лаятися, голосно не говорити, вести культурно-інтелектуальну бесіду, мати красивий доглянутий зовнішній вигляд).
Колишній Жупанський суд.
Реформаторська церква 1715 р.
Будинок культури (колишня синагога).
Готелі Берегова ХVII-XIXст.
Віденська сецесія (модерн).
Берегово – крихітне містечко біля самого кордону з Угорщиною. Це дивовижне місце, де злилися безліч культур, мов, національностей і, звичайно ж, кухонь. Лише тут готують найкращу у світі каву. Архітектура Берегово – особливий світ, світ ангелів і амурів.
Обід
Дегустація страв у садибі кулінара
Тут проживає відомий блогер і винахідник кулінарних історій Ірина Рибчанська.
За бажанням можна зробити попереднє замовлення – сувенір (легендарне тістечко угорських євреїв Флодні і Пожоні Кіфл).
Великі Береги
(угор. Nagyberegi)
Виноробство в Закарпатті «Сонце в бокалі».
Дегустація вин у Яноша Урсти (кращий винороб Закарпаття). Знамениті «Сапераві», «Медок», «Леанка», «Чорний доктор», «Кагор» та ін.
3 день 02.01
- Сніданок в садибі
- Майстер-клас угорських страв
- Угорська кухня (факультативно 110 грн./чол.):
бограч гуляш («Жив-був якось бограч»…). Так повинні були починатися розповіді про походження всіх гуляшів і паприкашів. І це була б історія про бограч – простий казан з ручкою, який супроводжував угорців з початку їхнього шляху…)
- гурка (закарпатська страва)
- угорський салат
- палинка (фруктова горілка)
- домашнє закарпатське вино
Переїзд: Садиба – Четфалва – Виноградово – Ботар – Чорнотисово – Садиба
Четфалва
(угор. Cstfalva)
Готичний реформаторський храм XV ст.
Однонавовий кам’яний храм, стеля якого оформлена дерев’яними кесонами з рослинним орнаментом.
Дерев’яна дзвіниця XVIII ст.
Католицький храм Святого Духа XX ст. в стилі модерн.
Ботар
- Агросадиба «Пан еко»
Дегустація:
- палинька чорнична з медом
- ексклюзивні леквари з різних ягід, приготовлені за старовинними рецептами
- соки
- угорські ковбаски з м’яса свиней породи «угорська мангалиця», вирощених на еко-фермі.
Ферма свиней
- «Овечі свині» породи мангалиця, 400 голів.
- «Свині етой породи дуже гарні і на вигляд, і на смак, ймовірно, вони, нітрохи не гірші…
- Ферма сірих рогатих корів «Модьор сюрко».
На Закарпаття з Угорщини завезли екзотичних корів. Вони не дають молока, але витривалі до морозів і невибагливі до їжі. Вага однієї – більше півтонни. Бик – майже 900 кілограмів. Корови цілий рік перебувають на природі, їдять те, що й олені та лані. На Ботарській фермі їх 75 голів.
Обід
- Домашня кухня.
- Чорнотисово
- Ферма буйволів за німецьким методом ведення виробництва.
- Знайомство з ніжними рогатими.
- Приборкання яблуками – улюбленим десертом буйволів.
- Дегустація буйволиного продукту (молоко, сир, йогурт) (факультативно).
Вечеря
Факультативно 30 грн/чол.:
- печені яблука з абрикосовим варенням з горіхами і корицею
- чай, кава
4 день 03.01
- Сніданок в садибі
- Угорська кухня (факультативно 50 грн/чол.):
- паштет печінковий домашній
- сир твердий, масло, джем, хліб
- салат
- рокотт-крумплі (шар картоплі, шар варених яєць, шар домашньої ковбаси заливають спеціальним соусом із сметаною і запікають в духовці)
- чай, кава
Переїзд: Садиба – Ужгород – Мукачево
Ужгород
- Замок магнатів Другетів.
- Покої господарів Ужгородського замку.
- Фундаменти замкової церкви.
- Ужгородська ортодоксальна синагога, 1904 р. громади євреїв-ашкеназі.
Ужгород – найзахідніший місто України. Сидиш в автобусі і шкільну географію згадуєш: «найзахідніша точка країни…». І ось підручник оживає. Круте відчуття наближення до кордону з Європою.
Обід
«Деца у нотаря»
«Деца у нотаря» – це корчма і на додачу – музей гумору і сатири.
Назва корчми в перекладі на українську – «Сто грамів у нотаріуса».
При вході до куточка гумору написи:
«Яблучанка – перший алкогольний напій людства».
«Єва – перша алкогрішниця».
«Адам – хлоп без житла, без роботи і без ребра».
Залізничний вокзал
16:30 – м. Мукачево
Поїзд, прибуття в Карпати 31.12
Київ – Карпати № 81 (8:17), 99 (4:51), 13 (9:20 до Сваляви)
Одеса – Карпати № 108 (12:26)
Поїзд, відправка з Мукачева 03.01
Мукачево – Київ № 82 (17:04), 99 (18:17), 13 (20:25)
Мукачево – Одеса № 107 Ш (19:47)
У вартість мандрівки включено:
- транспортне обслуговування
- харчування (1 – 4 день: обіди)
- ескурсійне обслуговування
- майстер-клас угорських страв
- подарунки із Закарпаття
- страховка
До вартості туру не включено:
- квитки на поїзд
- вхідні квитки в замки – 18 грн/чол.
- ночівля в садибі «зеленого туризму» (3 ночі) – 120 грн/ніч/чол.
- харчування в садибах (сніданки, вечері)
- термальні джерела – 120 грн/чол./2 години
- дегустація настоянок в агросадибі «Кельтський двір під Ловачкою» – 100 грн/чол. (орієнтовно)
- дегустація вина – 50 грн/чол.
- дегустація варення – 60 грн/чол.
- дегустація буйволиного продукту – 40 грн/чол.
- новорічна програма з вечерею + трансфер – 830 грн/чол. (орієнтовно)
Туристична агенція Окрайна
вул. Замкова 14, каб. 234, Тернопіль, Україна, 46000
+380 67 798 7018
Додайте коментар
You must be logged in to post a comment.