Традиційний гастрономічний фестиваль–ярмарок “Гуцульська бринза” відбудеться 1- 2 вересня 2012 року.
Як повідомляє портал “Турінформ Закарпаття”, фестиваль “Гуцульська бринза” є найбільшим гастрономічним, кулінарним фестивалем, що проходить у Закарпатті.
Туристи та гості фестивалю матимуть змогу купити традиційний сир-бринзу, що споконвіків вирбляється у цьому краї. Кожен район Рахівщини представить свої кулінарні продукти, для дегустації.
Програма святкування у 2012 році.
1 вересня 2012 року, субота
- 10.00-16.00 – заїзд гостей та учасників фестивалю
- 11.00-18.00 – виставка художника Рахівщини Доробана І.В. (зал райдержадміністрації)
2 вересня 2012 року, неділя
- 8.00-12.00 – розгортання експозицій виставок фестивалю – ярмарку, вул. Буркут, амфітеатр “Буркут”
- 11.30-12.15 – хід святкової колони від площі міста до амфітеатру “Буркут”.
- 12.15-12.55 – відкриття фестивалю “Гуцульська бринза”; запалення полонинської ватри.
- 12.55-14.00 – конкурси на кращих: трембітаря, сопілкаря, коломийкаря;
- 13.00 – 14.00 змагання по приготуванню гуцульських страв.
- 14.00-17.00 – гала-концерт фестивалю.
- 17.00-24.00 – концертно-розважальна програма, масові гуляння, святковий феєрверк.
Як повідомляв портал “Турінформ Закарпаття” раніше, на Закарпатті розробляється программа “Сирний туризм Закарпаття“, що дозволить познайомити з культурою виробництва традиційної молочної продукції Закарпаття, овечого, коровячого, буйволячого молока, а фестиваль “Гуцульська бринза” є одним з елементів туристичного продукту, що формується, адже на цій події можна ближче познайомитись з культурою та традиціями жителів Закарпаття.
Додайте коментар
You must be logged in to post a comment.