Його орнамент унікальний, як і форма і це цілий набір закодованих елементів, що символізують посилання молодій родині, адже бичківський медяник готували на весілля.
На Рахівщині кажуть, що створити абсолютно однакові два весільні медяники складно, а рецепт бережуть майстрині. Це той випадок, коли традиції та звички керують людьми. Ми хочемо не просто їсти, ми хочемо смачно їсти, та отримати задоволення від їжі. Дуже важливо знати де її виготовляють, з якої сировини, хто її робить, та звісно, як їсти.
Майстерність виготовлення та розфарбовування цього кондитерського виробу – бичківського медяника різних розмірів (від одного до трьох кілограмів) і справді треба осягнути власним досвідом.
Більше кілька фактів про особливості приготування бичківського медяника
- Щоб лише вимісити, випекти та надати правильної форми великому медяникові, треба затратити три години.
- Після того як він вистоїться (щоб випарувався гарячий дух), ще п’ять годин триває процес нанесення узору поверх шоколадної глазурі.
- Випікання медяника — творчий прцес.
- Майстрині чаклують над створенням різнобарв’я кольорів, з вишивок, інших рукотворних виробів підбирають візерунки.
Що ще потрібно знати про бичківський весільний медяник:
- Медяник це натуральний, смачний продукт, до складу якого входять горіхи, спеції, мед
- Чудова прикраса до святкового столу
- Придбати та скуштувати їх можна. Замовляйте на сторінці Музей гуцульської бриндзі в Рахові.
Додайте коментар
You must be logged in to post a comment.