Смажена на поверхні печі картопля, яку звуть скибка, чи баньки є однією з найулюбленіших страв кухні Закарпаття. Коли ми її бачимо, одразу виникає бажання скуштувати додавши трохи бринзи, олії чи сала.
Як приготувати скибки?
Все просто, берете на ринку домашню картоплю. Важливо, що б була домашня. Гарно її промиваєте водою. Після того, нарізаєте її на скибки. Далі починаєте картоплю смажити на розпеченій поверхні печі, бажано, що б піч була на дровах. Зверніть увагу, що поверхня повинна бути добре розігріта, але не розпечена, бо тоді картопля зверху згорить, а всередині буде сира.
Це надзвичайно популярна страва на Закарпатті, тут її називають баньки, по простому картопля, запечена на відкритій печі. Звісно, що окрім картоплі, ви можете смажити на такій поверхні все. Овочі, м’ясо. Це не лише дуже смачно, корисно для Вас, але ще й гарно.
Скибка – Дизайнерський Гриль з Закарпаття
Це – не просто гриль чи мангал. Це – арт-об’єкт, який створив закарпатський художник-скульптор Ян Потрогош. Лаконічні лінії конструкції та мінімалістичний дизайн виробу поєднують автентичний карпатський візерунок з сучасним індустріальним стилем.
Дизайнерський гриль, він досконалий, та легко адаптується в будь-який ландшафтний простір. Він точно знайде своє місце й у Вас.
Додайте коментар
You must be logged in to post a comment.