Ми переконані, що Закарпаття це край для гурманів.
Але пам’ятайте, що якщо плануєте відвідати Закарпаття, можете взяти з собою одяг, котрий вільно регулюється на поясі, оскільки особливістю традиційної кухні закарпатців є величина страви, що подається. Смакуючи, чи то угорською кухнею у Берегово, румунською на Тячівщині, словацькою на Ужгородщині, гуцульською на Рахівщині у Вас неодмінно з’явиться нагода щодня обирати нові та куштувати найрізноманітніші та найкращі страви.
Які саме? Ми рекомендуємо: бограч, боб левеш, грибний суп, ягідний суп, суп пюре, банош, кнедлі, човлент, плов, токан, голубці, гурка, страви з птиці, страви з бобів, страви з свіжих та маринованих овочів, страви з картоплі, з м’яса, з риби це лише айсберг з того, що можна скуштувати в Закарпатті. Усі страви, що готуються з використанням великої кількості спецій, неодмінно стануть вам до смаку.
На десерт ми рекомендуємо обов’язково скуштуєте традиційні закарпатські кондитерські вироби: кіфлики, фанки, баники, десерти, рулети, соленики.
Скуштуйте узвар, трав’яні чаї, фруктові настоянки, вино, пиво, чисту воду.
Продегустуйте тверді та м’які сири, мед.
Десятки гастрономічних фестивалів, що проходять у Закарпатті нададуть Вам можливість скуштувати Закарпаття на смак.
Турінформ Закарпаття для Вас формує рекомендації щодо обрання кращих закладів. Ми переконані, що у всіх містах та зонах відпочинку Ви знайдете ресторани будь якого цінового рівня, де подають вишукані страви закарпатської кухні.
Олександр Коваль, Турінформ Закарпаття
Додайте коментар
You must be logged in to post a comment.