Чим корисна бузина, домашній рецепт сиропу з квітів бузини, для оздоровлення та очищення організму, бузина корисна зміцнення імунітету, нервової системи.
Чим корисна бузина, рецепт сиропу з квітів бузини
Травень місяць, традиційний період цвітіння бузини, у скверах та парках, лісах, на березі водойм, навколишній простір заповнений ніжним ароматом кущів.
Багато хто цікавиться питанням, як з бузини приготувати цілющий напій, сироп, який потім можна вживати як такий, що тонізує напій, так і напій, для профілактики чи зміцнення організму дорослих та дітей.
Розглянемо питання приготування сиропу з квітів бузини в домашніх умовах, але зупинимось ще трохи на подробицях, навіщо його готувати.
Чим корисний сироп з квіток бузини?
Як вживати? Сироп з квіток куща бузини, є основою для приготування різноманітних напоїв, як безалкогольних, так і алкогольних. Якщо на дворі спека, то ви можете приготувати собі що тонізує напій, взявши стакан води, додати сиропу бузини, додати кубики льоду та кілька листків м’яти чи меліси. Це буде чудовий збадьорливий напій у літній період.
Якщо вам цікаво, та ви є повнолітніми, можете приготувати популярний алкогольний коктейль Hugo. Для цього змішайте 1/3 сиропу з 2/3 шампанського чи ігристого сухого вина. Додайте до цієї суміші трохи сильногазованої води та додайте шматок лимону, та листок м’яти.
Рецепт приготування сиропу з листків бузини
Що нам потрібно? Сировина для сиропу з бузини, об’ємом 2,5 літра:
- 30 штук суцвіття бузини
- 2 кг цукру
- 2 штуки лимону
- 2 літри чистої води
- 50 г лимонної кислоти
Перед початком приготування сиропу, слід оглянути суцвіття бузини. Квіти бузини необхідно потрясти, щоб випали сторонні комахи, які можуть ховатись у ньому.
Відділіть великі листки, великі та грубі стебла, зануріть їх у воду, найкраще зробити промивання у великій мисці. Виймаючи суцвіття потрусіть, щоб краплі води стекли та рівномірно покладіть суцвіття на кухонний стіл (постеліть папір чи рушник).
Налийте у каструлю воду, доведіть до кипіння, додайте цукор та декілька хвилин проваріть, з перемішуванням, що б цукор рівномірно розчинився.
Зніміть каструлю з вогню, та додайте квіти бузини, лимон (попередньо промийте його та поріжте на часточки).
Накрийте каструлю та залишіть у прохолодному місці настоюватись на два дні. Важливо прохолодне місце, що б бузина не почала бродити у теплому місці.
Через два дні, пропустіть рідину через сито чи фільтр з марлі, додайте трохи лимонної кислоти та поставте на вогонь, доведіть до кипіння, та проваріть все 2 хвилини.
Потім, ще гарячий сироп, обережно розлийте по стерилізованим пляшкам (зручним об’ємом для вашого споживання), закрийте їх кришками, та залишіть, що б все застило.
Коли все остудиться, зберігайте у темному прохолодному місці. Зверніть увагу, якщо вив же відкрили пляшку, бо зберігайте сироп у прохолодному місці (у холодильнику).
Читайте більше по темі:
Кухня Закарпаття – рецепт приготування
Додайте коментар
You must be logged in to post a comment.