Main menu

Дегустація вина – Берегово Старий підвал

«Старий Підвал» – це невеличкий, але дуже старовинний підвал, стіни якого покриті тонким шаром благородної патини і пороху століть, викликає повагу і цікавість своїм виглядом. Пивниця розташована в горі, по якій колись проходили північні кордони Римської імперії і має солідний вік – понад 300 років.
За народними переказами такі підвали були видовбані вручну полоненими турками, яких удільні князі після переможних битв засилали в свої володіння. Сліди кайла на стінах видні до цього часу.

«Старий Підвал» – це невеличкий, але дуже старовинний підвал, стіни якого покриті тонким шаром благородної патини і пороху століть, викликає повагу і цікавість своїм виглядом.

Що треба знати про дегустаційний зал “Старий підвал”?

  • Пивниця розташована в горі, по якій колись проходили північні кордони Римської імперії
  • Вік підвалу понад 300 років.
  • За народними переказами такі підвали були видовбані вручну полоненими турками, яких володарі після переможних битв засилали в свої володіння.
  • На стінах підвалу, видно сліди кайла.
  • Рекомендовано дегустувати та купити вино: трамінер, мерло, мюллер тургау

Ласкаво просимо до дегустаційного підвалу “Старий підвал” у м. Берегове, де ви зможете дізнатись які це білі вина, яка користь від червоного вина та які традиції має виноробство Закарпаття, та Берегівщина.

У «Старому Підвалі», як каже господарка Гаврильченко Татьяна виготовляються виключно сухі марочні вина з історичних районованих сортів винограду Берегівського виноробного краю за традиційними технологіями, які витримуються у дубових бочках.

Одержані ними нагороди винних конкурсів та фестивалів – це данина природним якостям сортів винограду, самовідданості та мистецькому вмінню виноробів одержати прекрасний напій з дивного витвору природи – грона винограду.

Як вживати вино – поради винороба Гаврильченко Татьяни:

  • Давши вину розкрити свій букет, або як кажуть аромат, не поспішайте ковтати все за один раз; рекомендуємо Вам зробити невеличкий ковток, давши напою час побути в ротовій порожнині і розкрити частину смаку, отримайте насолоду. А вже потім зробіть більший ковток.
  • Важливо мити келихи перед вживанням вина, виключно чистою водою, без застосування хімічних речовин. А особливо – засобів для миття посуду. Адже, вони лишаються на поверхні і майже не змиваються, як наслідок, наступного разу Ви питимете хімію зі спотвореним напоєм.
  • Якщо Ви плануєте випити домашнє вино, будьте обережні. Перевірте де виготовлене вино, з якого воно сорту винограду. Обережно з Ізабелою – в окремих випадках вони можуть легко перебродити з етилового спирту до метилового.

Рекомендовані вина “Старого підвалу”: трамінер, мерло, мюллер тургау

Адреса дегустаційного залу “Старий підвал”: Україна, Закарпатська обл. м. Берегово, вул. Виноградна, 37/2

Довідка: тел/офіс: +38 (03141) 4-22-37 або +38 (050) 904 – 72 – 66

Контакти: info@bereg-vine.com

Турінформ Закарпаття рекомендує відвідати “Старий підвал” у м. Берегово