Незабаром у Закарпатській області запрацює перший в Україні музей меду.
За словами Федора Шандора, кафедра туризму УжНУ наразі завершує передпідготовчі роботи для запуску Медового туристичного шляху, про ідею створення якого було заявлено минулого року.
Наявність на Закарпатті значної кількості бджолярських господарств, травневого і вересневого фестивалів меду, трьох зон медової дегустації (у Мукачівському, Хустському та Міжгірському районах), пам’ятника бджолі (у с. Вучкове Міжгірського району) і неабиякого попиту у туристів до меду та продуктів бджолярства змусило туризмознавців області розширити медову анімацію і започаткувати напрацювання в апітуризмі (наукова назва медового туризму), – розповідає Федір Шандор.
Так, новинкою туристичного сезону–2010 буде відкриття першого в Україні музею меду та продуктів бджолярства. Тут проходитимуть медові дегустації та тренінги із ведення бджолярства.
Довідка.
На Закарпатті розроблені і діють мережі туристичних маршрутів “Гастрономічний шлях”, “Винний шлях”, “Військовий шлях”, “Туристичний шлях “Мінеральні води Закарпаття”, “Астрономічний шлях”, “Національний туристичний шлях”. Триває розробка маршрутів “Золото Карпат”, “Соляний шлях” та “У пошуках дорогоцінностей”.
Додайте коментар
You must be logged in to post a comment.