Усю смачну красу закарпатської кондитерської школи зможуть оцінити туристи, мандруючи туристичним маршрутом «Солодке Закарпаття»
Закарпатська земля здавна славиться своїми гастрономічними традиціями і недаремно тут створено та вже функціонує “Закарпатський гастрономічний туристичний маршрут”. Традиційно для краю, смачний “маршрут” проходить через угорську кухню, далі увазі гурманів пропонують словацьку й чеську, румунську, циганську, єврейську та власне закарпатську кухні. Всі ці кулінарні надбання різних народів вже давно стали своїми на Закарпатті й увійшли до єдиного кулінарного ансамблю краю. Але оскільки кухня явище різнобарвне – незабуваймо про інші страви, які відрізняють нашу кулінарію, а саме фанки, чевриги, богачі, кіфлики, палачінти, знамениті тістечка “Добош” та “Шомлої галушко”, “Естергазі” та “Ріго Йончі”, то і було вирішено групою практиків-кулінарів що представляють десертне обличчя закарпатської гастрономії створити відокремлений маршрут “Солодке Закарпаття” для закарпатців та гостей краю.
За ініціативи науковців кафедри туризму УжНУ, Турінформу Закарпаття керівники кількох закладів громадського харчування, зокрема кафе – цукрарні “Августин”, ресторації Велнес-готелю “Унгварський” у м. Ужгороді, а також ресторація “Ренесанс” у м. Хуст розпочали роботу над розробкою та презентацією туристичного маршруту “Солодке Закарпаття”.
Концепція маршруту передбачає унікальну програму, під час подорожі цим маршрутом турист та відвідувач краю зможе замовити найрізноманітніші солодкі подарунки для себе та своїх гостей: торти на різноманітну тематику, кондитерські вироби, десертні столи, фруктові столи, десертні SPA i wellness, десертну анімацію та десертні сюрпризи від організаторів маршруту. Головним акцентом при виробництві кулінарної продукції стане врахування традицій краю, а туристичний маршрут їх популяризуватиме.
До прикладу, як повідомив Антон Гаупт, відвідувачі східної частини Закарпаття мають змогу поринути у солодкий світ кондитерської “Ренесанс”, що на сьогодні є найкращою кондитерською в регіоні. Ми, акцентує Антон Антонович займаємося виробництвом власної продукції вже понад 12 років. Реалізовуючи десерти власного виробництва, за традиційними для Закарпаття німецькими, угорськими, словацькими рецептами, адже, всі ці національності спокон віків тут проживають, і саме у нашому кафетерію такий тривалий час, працівники “Ренесансу” мали змогу досконало вивчити смаки наших клієнтів, для того щоб мати змогу задовольнити найвибагливіші побажання.
Кондитерські вироби від ужгородської кафе-цукрарні “Августин”, виготовляються по традиційній рецептурі, з використанням секретів домашньої випічки. Роман Боднар стверджує, що завжди намагається бути першим і випускати тільки якісні кондитерські вироби із натуральних компонентів, завдяки чому і досягнуто таких високих результатів. Нашу продукцію цінують за хороший смак, збережену традицію угорської та німецької десертної кулінарії і, звичайно, відмінну якість.
В свою чергу, константує Іван Волошин, велнес-отель “Унгварський” розширює діапазон маршруту “Солодке Закарпаття” релакс-послугами: шоколадна ванна, шоколадний масаж, шоколадне обгортування, і на додаток популярна у комплексі дегустація сирів (в Європі сири відносяться до десертів) та різних видів меду.
Фахівці кафедри туризму Ужгородського національного університету обіцяють невдовзі представити на розсуд закарпатців та гостей краю структуризований маршрут “Солодке Закарпаття”.
За ініціативи науковців кафедри туризму УжНУ, Турінформу Закарпаття керівники кількох закладів громадського харчування, зокрема кафе – цукрарні “Августин”, ресторації Велнес-готелю “Унгварський” у м. Ужгороді, а також ресторація “Ренесанс” у м. Хуст розпочали роботу над розробкою та презентацією туристичного маршруту “Солодке Закарпаття”.
Концепція маршруту передбачає унікальну програму, під час подорожі цим маршрутом турист та відвідувач краю зможе замовити найрізноманітніші солодкі подарунки для себе та своїх гостей: торти на різноманітну тематику, кондитерські вироби, десертні столи, фруктові столи, десертні SPA i wellness, десертну анімацію та десертні сюрпризи від організаторів маршруту. Головним акцентом при виробництві кулінарної продукції стане врахування традицій краю, а туристичний маршрут їх популяризуватиме.
До прикладу, як повідомив Антон Гаупт, відвідувачі східної частини Закарпаття мають змогу поринути у солодкий світ кондитерської “Ренесанс”, що на сьогодні є найкращою кондитерською в регіоні. Ми, акцентує Антон Антонович займаємося виробництвом власної продукції вже понад 12 років. Реалізовуючи десерти власного виробництва, за традиційними для Закарпаття німецькими, угорськими, словацькими рецептами, адже, всі ці національності спокон віків тут проживають, і саме у нашому кафетерію такий тривалий час, працівники “Ренесансу” мали змогу досконало вивчити смаки наших клієнтів, для того щоб мати змогу задовольнити найвибагливіші побажання.
Кондитерські вироби від ужгородської кафе-цукрарні “Августин”, виготовляються по традиційній рецептурі, з використанням секретів домашньої випічки. Роман Боднар стверджує, що завжди намагається бути першим і випускати тільки якісні кондитерські вироби із натуральних компонентів, завдяки чому і досягнуто таких високих результатів. Нашу продукцію цінують за хороший смак, збережену традицію угорської та німецької десертної кулінарії і, звичайно, відмінну якість.
В свою чергу, константує Іван Волошин, велнес-отель “Унгварський” розширює діапазон маршруту “Солодке Закарпаття” релакс-послугами: шоколадна ванна, шоколадний масаж, шоколадне обгортування, і на додаток популярна у комплексі дегустація сирів (в Європі сири відносяться до десертів) та різних видів меду.
Фахівці кафедри туризму Ужгородського національного університету обіцяють невдовзі представити на розсуд закарпатців та гостей краю структуризований маршрут “Солодке Закарпаття”.
Турінформ Закарпаття
Додайте коментар
You must be logged in to post a comment.