Як повідомляє “Турінформ Закарпаття”, у червні, на території села Колочава пройде традиційний гастрономічний фестиваль ріплянки.
Традиційно, на фестивалі буде можливість продегустувати головну страву дня – ріплянку по-колочавськи:
- ріплянка з з грибами
- ріплянка з сметаною
- ріплянка з шкварками
- ріплянка з бринзою
- ріплянка з вурдою.
Обов’язковою традицією гастрономічного фестивалю є наявність основної страви – ріплянки, з можливістю її реалізації туристам та гостям свята.
Дата проведення: 08 – 09 червня 2019 року
Місце проведення: територія музейного комплексу Колочава Старе село.
Довідка від Турінформ Закарпаття:
- Ріплянка – це традиційна страва жителів Колочави, яку готують кілька разів на тиждень у кожні хаті села, розварена на пюре картопля («ріпа»- діалект.) та кукурудзяна мука. Варять ріплянку на повільному вогні у чавунній каструлі, часто помішуючи дерев’яною палкою (токаняником).
Місце проведення: фестиваль ріплянки проведуть на території музей-скансену Колочава Старе село, Міжгірського р-н, Закарпатської обл.
Корисна інформація: Як доїхати в село Колочава
Літні фестивалі Закарпаття цікаві та популярні серед туристів, тому радимо Вам планувати свій відпочинок в Закарпатті заздалегідь.
Довідка “Турінформ Закарпаття”:
- Ріплянка – це традиційна страва жителів Колочави, яку готують кілька разів на тиждень у кожні хаті села, розварена на пюре картопля («ріпа»- діалект.) та кукурудзяна мука.
- Варять ріплянку на повільному вогні у чавунній каструлі, часто помішуючи дерев’яною палкою (токаняником).
Читайте також: Афіша подій, культурний відпочинок в Закарпатті у червні
Літо, це традиційно період відпусток, тому ті, хто обирає відпочинок в Закарпатті перш за все цікавляться популярними напрямками: