Закарпатські галушки є стравою нічим не гіршою, за славетну італійську пасту. Головне для приготування взяти файну білу муку, добре вимісити тісто і тонко розкатати качулков.
Мені найбільше смакують галушки з сиром і шкварками з солонини, авадь з тушкованою капустою, розповідає краєзнавець, екскурсовод Владислав Товтин.
Лем тепер ще триває Великий піст, і галушки готують з прісного тіста, мастять олайом і поєднують з рослинними продуктами. Я нись зладив солодкий варіант страви, з горіхом і цукром.
Галушки з товченим горіхом:
Спершу зладимо самі галушки – замісиме прісне тісто з білої муки, води і крихти соли. Пак дамо тістови спочити і розкачуляєме на тонко і поріжеме на фалатки. Порізані галушки підсушеме на столі годину-дві.
Галушки варимо у посоленій воді десь 5-7 хвилин. Зварені галушки зливаємо на друшляк, а пак гартуєме в студеній воді. У кайстроні галушки змастиме олайом і додаме надрібно товчений волоський горіх змішаний з цукром.
Склад продуктів для приготування страви – закарпатські галушки:
- 1 кг борошна
- 200 мл води
- сіль за смаком
- 100 г горіхів
- 80 г цукру
- олія
Смачного…)
Автор: Владислав Товтин
Додайте коментар
You must be logged in to post a comment.